Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ActiZ: inenten kan pas na schriftelijke toestemming bewoners

ActiZ: inenten kan pas na schriftelijke toestemming bewoners

DEN HAAG (ANP) - Het inenten van kwetsbare ouderen in verpleeghuizen met het Moderna-vaccin duurt nog zo'n anderhalve week omdat bewoners eerst nog schriftelijk toestemming moeten geven, zegt een woordvoerder van de branchevereniging van zorgorganisaties ActiZ.

"Wij gaan nu de mensen uitnodigen, dat moet allemaal schriftelijk. Daar moeten mensen over na kunnen denken, hopelijk niet al te lang. De brief moet ondertekend teruggestuurd worden", aldus de woordvoerder.

Daarna kunnen verpleeghuizen gaan plannen. "Het heeft dus enige voorbereidingstijd nodig. De uitnodigingen gaan zo spoedig mogelijk de deur uit. wij moeten ook weten welk vaccin aan wie wordt toegediend. Elke dag telt in de aanpak van corona. Hoe sneller hoe beter, maar het moet wel veilig en verantwoord gebeuren", vervolgt de zegsman.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

hoogesteger 1 week geleden
Had al lang gebeurd moeten zijn, raar Wisten ze toch van te voren
Bonkie 1 week geleden
Dat hadden ze wel eerder kunnen bedenken

Meer uit Gezond

Voor het eerst in 2 maanden minder dan 4000 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 3997 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor het eerst sinds 24 november, twee maanden en twee dagen geleden, blijft dit aantal onder de 4000.

8 uur geleden
Daling nieuwe besmettingen vlakt af, Britse variant wint terrein

BILTHOVEN (ANP) - De afname van het aantal coronabesmettingen vlakt af, terwijl de extra besmettelijke Britse variant zich verder verspreidt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen week 35.635 positieve testresultaten geregistreerd. Dat is een daling van 8 procent, het laagste percentage in weken.

8 uur geleden
Eerste thuiswonende 90-plussers hebben coronaprik gekregen

APELDOORN (ANP) - De vaccinatie van 90-plussers die nog zelfstandig wonen, is dinsdag begonnen. De eerste hoogbejaarde dames en heren kregen hun vaccinatie in een sporthal in Apeldoorn.

18 uur geleden
AstraZeneca: vaccin werkt wel bij veel 65-plussers

CAMBRIDGE/BERLIJN/BRUSSEL (ANP/RTR) - Berichten dat het vaccin van AstraZeneca maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is, zijn compleet onjuist. Dat stelt de Brits-Zweedse farmaceut in reactie op artikelen in Duitse media.

1 dag geleden
Moderna: ons vaccin werkt ook tegen nieuwe coronavarianten

CAMBRIDGE (ANP) - Het coronavaccin van Moderna werkt volgens de farmaceut ook tegen de Britse en de Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus. Het bedrijf concludeert dat na de eerste onderzoeken. De proefpersonen die het vaccin hebben gekregen, maken afweerstoffen aan die ook de beide mutaties te lijf kunnen gaan.

1 dag geleden
Kuipers keek 'met afgrijzen' naar relschoppers bij ziekenhuis

ROTTERDAM (ANP) - Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft "met afgrijzen" gekeken naar de relschoppers die zondagavond het ziekenhuis in Enschede belaagden.

1 dag geleden
Aantal opgenomen coronapatiënten opnieuw gestegen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal iets gestegen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2380 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 37 meer dan op zondag en 78 meer dan op zaterdag.

1 dag geleden