Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Activistische aandeelhouder roert zich bij Just Eat Takeaway

Activistische aandeelhouder roert zich bij Just Eat Takeaway

AMSTERDAM (ANP) - De activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management roert zich bij maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl. Cat Rock is ontevreden over de sterk gedaalde beurskoers van Just Eat Takeaway en vindt dat het bedrijf zijn Amerikaanse dochteronderdeel Grubhub voor het einde van dit jaar moet afsplitsen of verkopen.

Cat Rock, dat circa 6,5 procent van de aandelen Just Eat Takeaway bezit, is van mening dat het bedrijf momenteel zwaar wordt ondergewaardeerd op de Amsterdamse beurs. Die lage beurskoers brengt volgens de investeerder risico's met zich mee. Zo kan Just Eat Takeaway kwetsbaar zijn voor een overnamebod tegen een lage prijs. Cat Rock vindt dan ook dat Just Eat Takeaway onmiddellijk actie moet ondernemen om die onderwaardering tegen te gaan. In juli sprak Cat Rock ook al zijn zorgen uit over de waardering van Just Eat Takeaway.

In een brief stelt Cat Rock dat de koers omhoog geholpen kan worden door afscheid te nemen van Grubhub, omdat die overname voor te veel afleiding heeft gezorgd bij Just Eat Takeaway en de financiële flexibiliteit heeft beperkt vanwege de kosten die met de deal waren gemoeid. De overname van Grubhub ter waarde van circa 7,3 miljard dollar in aandelen werd eerder dit jaar afgerond.

Grubhub

Cat Rock pleit bijvoorbeeld voor een gehele of gedeeltelijke verkoop van Grubhub aan supermarktketen Whole Foods, eigendom van Amazon. Volgens de investeerder kunnen die bedrijven dan beter de concurrentie aangaan met rivalen DoorDash en Uber Eats op de Amerikaanse markt voor maaltijd- en boodschappenbezorging.

Just Eat Takeaway laat in een reactie weten dat Grubhub momenteel weliswaar met enkele uitdagingen heeft te maken, maar dat het onderdeel groeit en een goede onderliggende winstgevendheid heeft. Just Eat Takeaway zegt heldere plannen te hebben om de gang van zaken bij Grubhub te verbeteren en dat de divisie een belangrijke speler blijft op de Amerikaanse markt. Vorige week gaf Just Eat Takeaway op een beleggersdag nog een update van de strategie.

De koers van Just Eat Takeaway bereikte een jaar geleden nog een piek van meer dan 108 euro per aandeel, maar staat nu op op iets meer dan 68 euro. Cat Rock was eerder een groot voorstander van de fusie van het Nederlandse Takeaway.com met het Britse Just Eat.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

48 minuten geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

2 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

3 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

4 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

4 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

4 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

5 uur geleden