Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Action versnelt groei na coronalockdowns van winkels

Action versnelt groei na coronalockdowns van winkels

ZWAAGDIJK (ANP) - Koopjesketen Action is sinds de heropening van zijn winkels na de coronalockdowns in onder meer Nederland flink gegroeid. Dat blijkt uit een cijferupdate van de Britse grootaandeelhouder 3i. Vorig jaar had het Nederlandse concern nog veel last van de coronacrisis.

De omzet van Action steeg in de eerste negen maanden van dit jaar naar 4,8 miljard euro. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De discountwinkelketen opende dit jaar al 181 nieuwe filialen in Europa en dat moeten er over heel 2021 zo'n 270 worden.

Als wordt gekeken naar winkels die langer dan een jaar open waren, stegen de opbrengsten met 13 procent. De winst voor aftrek van onder meer belastingen groeide met 32 procent naar 765 miljoen euro over de laatste twaalf maanden.

Action heeft volgens 3i wel last van de verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen. Daarnaast heeft de koopjesketen te maken met prijsstijgingen bij de inkoop van zijn producten en ook is arbeid en transport duurder geworden.

Eerder deze maand werd bekend dat Hajir Hajji topman Sander van der Laan gaat opvolgen bij Action. Zij begon als winkelmedewerker bij het bedrijf en was toen onder meer vakkenvuller en kassière. Hajji is sinds 2011 lid van de directie en wordt op 1 januari formeel topvrouw van Action.

Meer uit Financieel

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

1 uur geleden
Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

2 uur geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

2 uur geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

3 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

3 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

3 uur geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

3 uur geleden