Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actievoerder Reijinga gaat 'koffie drinken' op Museumplein

Actievoerder Reijinga gaat 'koffie drinken' op Museumplein

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerder Michel Reijinga gaat zondagmiddag "koffie drinken" op het Museumplein in Amsterdam. Als heel wat mensen zijn voorbeeld volgen, is hij daarvoor naar eigen zeggen niet verantwoordelijk, omdat hij niemand daartoe heeft opgeroepen.

Reijinga annuleerde eerder bijna alle demonstraties van Nederland in Verzet, om te beginnen die in Eindhoven van deze zondag. Dat deed hij omdat gemeentes aangaven vanwege het coronavirus een beperkt aantal mensen toe te laten.

Afgelopen zondag liep een protest op het Museumplein uit de hand. De ME greep in en de politie arresteerde meer dan honderd mensen. De demonstratie op het plein was door Reijinga geannuleerd en door de Amsterdamse driehoek verboden, maar dat weerhield duizenden mensen er niet van alsnog te komen.

Burgemeester Femke Halsema kon nog niets zeggen over hoe de aanpak van de mogelijke nieuwe bijeenkomst zal zijn. Wel heeft ze mensen opgeroepen niet in groten getale naar het Museumplein te komen. Nederland in Verzet spreekt zich onder meer uit tegen premier Rutte, coronamaatregelen, de media en vaccins.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Vonnis voor verdachten schietpartij parkeergarage The Bank

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet vrijdagmiddag uitspraak in de zaak rond de dodelijke schietpartij in parkeergarage The Bank in Amsterdam. Daarbij kwam in de nacht van 18 mei 2019 de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere om het leven.

1 uur geleden
Jonge mannen staan terecht voor gewelddadige berovingen

BREDA (ANP) - Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Tilburg en Kaatsheuvel verschijnen vrijdag voor de rechtbank in Breda vanwege de gewelddadige berovingen en pogingen daartoe van acht mannen.

1 uur geleden
Kinderen willen via rechter identiteit zaaddonor opeisen

DEN HAAG (ANP) - Maandagochtend beoordeelt de rechtbank Den Haag of meerdere kinderen van een zaaddonor de identiteit van hun vader mogen opeisen. De vraag is of de kliniek Medisch Centrum Kinderwens uit Leiderdorp en Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting de gegevens van de bewuste zaaddonor moeten verstrekken.

1 uur geleden
Advocaten aan zet in zaak over verbod motorclub Caloh Wagoh

AMSTERDAM (ANP) - In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp vindt vrijdag het vervolg plaats van de civiele procedure van het Openbaar Ministerie tegen motorclub Caloh Wagoh. Het OM wil dat de rechter de club verbiedt, omdat deze volop verwikkeld zou zijn in zware misdaad en verantwoordelijk is voor "een stroom aan ernstig geweld". Vrijdag is het woord aan de advocaten van de club.

1 uur geleden
Man aangehouden in Dordrecht voor explosie in woonwijk

DORDRECHT (ANP) - In Dordrecht zijn donderdagavond meerdere ruiten en een auto beschadigd geraakt toen een explosief ontplofte in de Wantijstraat. Een 39-jarige man die in de straat woont is aangehouden. Volgens RTV Rijnmond gooide hij het explosief vanuit zijn woning.

4 uur geleden
'Lokale conflicten over duurzame plannen moeilijk te voorkomen'

DEN HAAG (ANP) - Lokale plannen voor het opwekken van duurzame energie en voor duurzaam natuurbeheer vormen nogal eens aanleiding voor conflicten met en tussen bewoners. Die onenigheden zijn moeilijk te voorkomen, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek naar drie lokale conflicten. De duurzame plannen botsen vaak met andere plannen, zoals woningbouw en het aantrekkelijk houden van het landschap.

5 uur geleden
Sterfte lager dan normaal, mogelijk door vaccins

DEN HAAG (ANP) - Het aantal sterfgevallen lag vorige week voor het eerst sinds half september lager dan het aantal dat normaal is voor de tijd van het jaar. Dat komt vermoedelijk doordat steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, al is daar nog geen bewijs voor. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

5 uur geleden