Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acties FNV-leden bij technische groothandels gaan door

Acties FNV-leden bij technische groothandels gaan door

UTRECHT (ANP) - Leden van vakbond FNV voeren nog altijd acties bij technische groothandels in het land in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Op donderdag staat onder meer een manifestatie in Alphen aan den Rijn gepland. Ook in Tilburg komen stakende FNV-leden bijeen. In de sector wordt al twee weken in wisselende samenstellingen gestaakt bij verschillende groothandels.

FNV eist onder meer 5 procent loon erbij in 2019 en 5 procent loonsverhoging dit jaar. Ook willen ze af van de verslechteringen die de werkgevers willen doorvoeren, zoals het afschaffen van de ouderdomsdagen en de onregelmatigheidstoeslag. Bij de toeleveranciers van alles op technisch gebied in de industrie en bouw werken 30.000 tot 40.000 mensen.

De koepel van werkgevers WTG voert ondertussen informele gesprekken met vakbonden CNV, De Unie en het AVV, onder meer over aanpassingen aan de werktijden. Op 27 januari wordt verder overlegd. Dan wordt ook gesproken over de looptijd, loonstijgingen en andere belangrijke thema’s voor de komende jaren.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

13 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

2 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

5 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

7 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden