Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actiegroepen waarschuwen voor verjaring claim vliegveld Lelystad

Actiegroepen waarschuwen voor verjaring claim vliegveld Lelystad

LELYSTAD (ANP) - De samenwerkende actiegroepen tegen Lelystad Airport (SATL) waarschuwen dat het recht op een eventuele schadeclaim vanwege hinder van het vakantievliegveld op 1 april verjaart. Op die datum is het Luchthavenbesluit Lelystad namelijk vijf jaar oud en dan verjaart het recht op claimen van schade.

SATL schetst dat alleen al waardedaling van koophuizen in Gelderland, Flevoland en Overijssel een te claimen schade van in totaal 126 miljoen euro gaat opleveren. Als de geluidsoverlast meetbaar groter is dan het ministerie van Infrastructuur op dit moment aanneemt, loopt de schade op naar ruim 1,1 miljard euro, aldus de actiegroepen.

SATL raadt aan om voor 1 april een zogenoemde stuitingsbrief naar het ministerie te sturen. De actiegroepen hebben juristen een algemeen bruikbare voorbeeldbrief laten maken. Een stuitingsbrief voorkomt dat het recht op verhalen van eventuele schade verloopt. "Want als het vliegveld wordt geopend en je hebt schade, is dat alleen te claimen als je recht op aanspraak niet is verjaard."

Meer uit Binnenland

VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

5 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

6 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

7 uur geleden
Rutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Nederland veroordeelt de aanvallen van Iran op Israël "ten zeerste", zegt premier Mark Rutte. "Verdere escalatie dient te worden voorkomen", schrijft hij op X. Rutte noemt de situatie in het Midden-Oosten "zeer zorgwekkend".

7 uur geleden
D66: aanval Iran op Israël groter dan 'waarop gehoopt was'

DEN HAAG (ANP) - In de ogen van D66-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Jan Paternotte is de aanval van Iran op Israël "niet de beperkte reactie op de Israëlische ambassade-strike waarop gehoopt was". Dat schrijft hij op X, nadat volgens hem een derde golf drones uit Iran is opgestegen "en raketten volgen".

7 uur geleden
Kamerleden reageren bezorgd na start aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden reageren bezorgd op de aanval van Iran op Israël, luttele minuten nadat zaterdagavond bekend werd dat Iran drones op Israël heeft afgevuurd.

8 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

11 uur geleden