Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actiegroepen: einde Lelystad Airport in zicht

Actiegroepen: einde Lelystad Airport in zicht

LELYSTAD (ANP) - Actiegroepen tegen de opening van Lelystad Airport zijn blij met het advies dat de commissie-Remkes dinsdag heeft gegeven over de stikstofuitstoot van de luchtvaart. Volgens de actiegroepen "kan het niet anders of dit is het einde van luchtkasteel Lelystad Airport".

Volgens de commissie moet de stikstofuitstoot rond Lelystad opnieuw worden berekend. Nu is de uitstoot waarschijnlijk te laag ingeschat. Zo is bijvoorbeeld de uitstoot die wordt veroorzaakt door af- en aanrijdend verkeer naar het vliegveld niet meegerekend. "Lelystad wordt natuurlijk een magneet voor autoverkeer, met 45.000 vakantievluchten per jaar", zegt Leon Adegeest. Deze ingenieur dwong het ministerie van Infrastructuur al eerder tot nieuwe berekeningen, nadat hij fouten had ontdekt.

De Edese wethouder Leon Meijer vindt dat Remkes een nieuw argument heeft aangedragen waarom "dat hele vliegveld een slecht idee is". "Je rommelt een vliegveld er niet effe doorheen", twittert hij. "Duidelijke taal van Remkes. Terug naar de tekentafel", menen andere bestuurders.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur hoopt dat Lelystad Airport zo snel mogelijk opengaat. De luchtverkeersleiding is al aan het oefenen op het vliegveld, dat tot nu toe wordt gebruikt voor klein zakelijk vliegverkeer en hobbyvluchten.

Meer uit Binnenland

Confrontatie tussen groepen Eritreeërs in Amersfoort voorkomen

AMERSFOORT (ANP) - De politie heeft de gespannen situatie die zaterdagavond ontstond rond een Eritrees feest in Amersfoort in de kiem weten te smoren. Buiten aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp stond een groep Eritreeërs die de confrontatie zocht met de tientallen mensen binnen. Volgens een woordvoerder van de politie wisten agenten de groepen uit elkaar te houden en was er rond 23.15 uur geen gevaar meer voor een confrontatie.

4 uur geleden
Optreden Nicki Minaj in Manchester vervalt na arrestatie Schiphol

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj treedt zaterdagavond niet op in de Engelse stad Manchester. Concertzaal Co-op Live laat dat weten. Eerder op de dag werd ze gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22.00 uur werd Minaj vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro.

4 uur geleden
Confrontatie tussen groepen Eritreeërs dreigt in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - In Amersfoort is zaterdagavond een gespannen situatie ontstaan rond een Eritrees feest. Buiten aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp staat een groep Eritreeërs die de confrontatie zoekt met de tientallen mensen binnen. De politie vermoedt dat het om voor- en tegenstanders van het bewind in het Afrikaanse land gaat, maar weet niet welke groep aan welke kant staat.

4 uur geleden
Rapper Minaj vrijgelaten met geldboete voor uitvoeren softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is vrijgelaten uit de marechausseekazerne op Schiphol. De artiest heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 350 euro gekregen. Ze werd zaterdagmiddag gearresteerd omdat ze softdrugs wilde uitvoeren, "en dat is verboden", zegt een woordvoerder van de marechaussee.

5 uur geleden
Recordopbrengst bij marathon waar overleden Brink aan zou meedoen

ARNHEM (ANP) - De derde editie van de Mega Wandel Marathon, een loopevenement om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap, heeft een recordbedrag van 200.080 euro opgeleverd. Het meeste sponsorgeld werd opgehaald door Rick Brink, de CDA-politicus uit Overijssel die op 11 mei op 38-jarige leeftijd overleed. Brink, de eerste officieuze minister van gehandicaptenzaken in Nederland, had een dag voor zijn overlijden via zijn kanalen op sociale media nog een oproep gedaan om geld te doneren.

8 uur geleden
Rapper Nicki Minaj op Schiphol vast om bezit softdrugs

SCHIPHOL (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj is zaterdagmiddag aangehouden op Schiphol-Oost voor het bezit van softdrugs. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de aanhouding van "een Amerikaanse mevrouw" na berichtgeving van NU.nl. Ook de ster zelf maakt er melding van op X.

8 uur geleden
Yeşilgöz waarschuwt voor links en populistisch rechts in EP

NIEUWEGEIN (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemt de verkiezingen voor het Europees Parlement "misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er ooit zijn geweest". Ze waarschuwde voor zowel links als populistisch rechts, op het VVD-congres in Nieuwegein. Ze gaf een sneer naar de Europarlementariërs die "roeptoeteren" dat de VVD niet meer thuishoort in de Europese liberale fractie (Renew Europe), omdat de VVD in Nederland een kabinet gaat vormen met de PVV.

11 uur geleden