Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actiegroepen: einde Lelystad Airport in zicht

Actiegroepen: einde Lelystad Airport in zicht

LELYSTAD (ANP) - Actiegroepen tegen de opening van Lelystad Airport zijn blij met het advies dat de commissie-Remkes dinsdag heeft gegeven over de stikstofuitstoot van de luchtvaart. Volgens de actiegroepen "kan het niet anders of dit is het einde van luchtkasteel Lelystad Airport".

Volgens de commissie moet de stikstofuitstoot rond Lelystad opnieuw worden berekend. Nu is de uitstoot waarschijnlijk te laag ingeschat. Zo is bijvoorbeeld de uitstoot die wordt veroorzaakt door af- en aanrijdend verkeer naar het vliegveld niet meegerekend. "Lelystad wordt natuurlijk een magneet voor autoverkeer, met 45.000 vakantievluchten per jaar", zegt Leon Adegeest. Deze ingenieur dwong het ministerie van Infrastructuur al eerder tot nieuwe berekeningen, nadat hij fouten had ontdekt.

De Edese wethouder Leon Meijer vindt dat Remkes een nieuw argument heeft aangedragen waarom "dat hele vliegveld een slecht idee is". "Je rommelt een vliegveld er niet effe doorheen", twittert hij. "Duidelijke taal van Remkes. Terug naar de tekentafel", menen andere bestuurders.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur hoopt dat Lelystad Airport zo snel mogelijk opengaat. De luchtverkeersleiding is al aan het oefenen op het vliegveld, dat tot nu toe wordt gebruikt voor klein zakelijk vliegverkeer en hobbyvluchten.

Meer uit Binnenland

Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

34 minuten geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

35 minuten geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

52 minuten geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

56 minuten geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

2 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variƫrend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

3 uur geleden
Drukte op stranden, parkeerplaatsen Scheveningen en Kijkduin vol

DEN HAAG (ANP) - Het is zaterdagmiddag druk op de stranden. De gemeente Den Haag roept strandgangers op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol. In plaats daarvan wordt geadviseerd de auto in het centrum te parkeren of om met het openbaar vervoer naar het strand te gaan.

3 uur geleden