Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actie tegen Zwarte Piet op het Museumplein in Venlo

Actie tegen Zwarte Piet op het Museumplein in Venlo

VENLO (ANP) - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) demonstreert sinds 14.00 uur zaterdagmiddag op het Museumplein in Venlo. Er zijn naar schatting een kleine honderd mensen op afgekomen. Er is ook een grote groep tegendemonstranten aanwezig. De twee groepen worden gescheiden door een rij agenten die tussen hen instaan.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo maakte de locatie van de demonstratie pas een uur van tevoren bekend, om te voorkomen dat ongeregeldheden zouden ontstaan zoals afgelopen zondag in Maastricht, waar duizend tegendemonstranten een klein groepje van KOZP belaagden.

In Venlo voert KOZP actie tegen de daar ingevoerde grijze piet, die vanaf volgend jaar de Venlose Sint moet assisteren. KOZP accepteert alleen roetveegpieten. Er is veel politie op de been, ook te paard en op de motor.

Zaterdagochtend was er ook een demonstratie van een groepje voorstanders van Zwarte Piet. Het centrum was ook volgeplakt met posters van Zwarte Pieten.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Te gek 5 dagen geleden
Alle zwarte pieten het land uit ?
bung 86 5 dagen geleden
kick out zwarte piet haters. stelletje aso's. hoe kun je TEGEN een kinderfeestje zijn.
volijke 5 dagen geleden
Als dat KOZP al begint met wat ze wel accepteren en niet accepteren. Pff ga werken of zoek een baan en maak je eens nuttig in deze maatschappij.
DenJean 5 dagen geleden
En het niveau van de maatschappij zakt steeds verder weg. Een mens zou beginnen geloven dat het gemiddelde IQ van deze mensen nooit het getal van hun leeftijd zal halen.
Johan__ 5 dagen geleden
"KOZP accepteert alleen roetveegpieten" Hmm, ik accepteer KOZP niet.. kan dat ook ?

Meer uit Binnenland

Boeren protesteren in Winterswijk tegen stikstofregels

WINTERSWIJK (ANP) - In het Gelderse Winterswijk aan de grens met Duitsland heeft donderdag een boerenprotest plaatsgevonden. De demonstranten, onder hen ook mensen uit de bouw, kwamen bijeen op de Markt in het centrum van het dorp, waar vanaf een aanhanger de menigte werd toegesproken. De boeren demonstreerden tegen het stikstofbeleid.

3 uur geleden
'Openbaar vervoer moet dienstverlening 10 procent terugschroeven'

DEN HAAG (ANP) - De dienstverlening van het openbaar vervoer zal met zo'n 10 procent moeten inkrimpen. Op die manier denken de ov-bedrijven in de toekomst te kunnen overleven in een sector die zwaar is getroffen door de coronamaatregelen.

5 uur geleden
Oud-premier Curaçao komt weer op vrije voeten

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose oud minister-president Gerrit Schotte wordt vrijdag rond 09.00 uur (Nederlandse tijd 14.00 uur) vrijgelaten uit de gevangenis. Dat bevestigt zijn advocaat Lizaima Da Costa Gomez tegenover de Curaçaose nieuwssite NU.cw.

5 uur geleden
Van Dissel somber over versoepelingen coronamaatregelen

HILVERSUM (ANP) - Directeur Jaap van Dissel van het RIVM is somber over versoepelingen van de coronamaatregelen in december. "Het gaat traag en moeizaam met de daling van besmettingscijfers. Hierdoor is de zorg nog te veel belast. Het wordt te onzeker om een voorspelling te doen. Ik ben er somber over dat we met elkaar kerst kunnen vieren", zei Van Dissel in Nieuwsuur.

5 uur geleden
Kabinet wil nieuwe eisen voor containerschepen na MSC Zoe

DEN HAAG (ANP) - Er moeten nieuwe internationale eisen komen voor grote containerschepen. Dat moet voorkomen dat er zich opnieuw een ramp kan voordoen zoals die met de MSC Zoe bijna twee jaar geleden ten noorden van de Waddeneilanden.

8 uur geleden
Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

DEN HAAG (ANP) - Met een "vooruitstrevend conservatieve" partij wil Henk Krol, voormalig partijleider van onder meer 50PLUS, na de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar in de Tweede Kamer blijven. Hij presenteerde donderdag het partijprogramma van Lijst Henk Krol, de derde partij waar hij dit jaar deel van uitmaakt. Nu is hij nog onafhankelijk Kamerlid.

9 uur geleden
Ook laatste verdachte fatale mishandeling Arnhem vrij

ARNHEM (ANP) - De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis geschorst van de laatste verdachte van de fatale mishandeling op 28 oktober, waarbij een 73-jarige man uit Arnhem om het leven kwam.

10 uur geleden