Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actie politiebonden kort voor wedstrijd PSV-Ajax op zondag

Actie politiebonden kort voor wedstrijd PSV-Ajax op zondag

EINDHOVEN (ANP) - Komende zondag voeren politiebonden actie kort voor de voetbalwedstrijd PSV - Ajax om aandacht te vragen voor de komende cao-onderhandelingen. Politieagenten die rondom de wedstrijd worden ingezet, komen vooraf bij elkaar voor een vakbondsbijeenkomst. Hun inzet rondom de wedstrijd blijft gewoon overeind.

De actie lijkt op die van afgelopen vrijdag toen politieagenten kort voor de coronapersconferentie het werk even neerlegden. De acties maken deel uit van de estafetteactie Wake-up call 2022. Daarmee willen de politiebonden onder meer aandacht vragen voor de capaciteitsproblemen bij de politie.

De voorzitters van de vier politiebonden hebben "harde toezeggingen op een aantal thema's" geëist van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz. De bonden verwachten antwoord voor 6 februari. "De reactie is nog niet binnen. Vandaar deze actie. Zolang de reactie uitblijft, gaan de politiebonden verder met het opbouwen van hardere acties", aldus de bonden in een persbericht.

De bonden adresseren de "chronische onderbezetting" binnen het korps, de hoge werkdruk, bezuinigingen en geweld tegen agenten.

Meer uit Binnenland

Eerste landelijke strooiactie aan het begin van het winterseizoen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft voor het eerst landelijk gestrooid. Alle snelwegen zijn in de nacht van woensdag op donderdag voorzien van een laagje zout, omdat er gladheid werd verwacht. Volgens een woordvoerster hebben de pekelwagens in totaal 35.000 kilometer gereden en is er 2,2 miljoen kilo zout gestrooid. Dat komt neer op "één theelepeltje per vierkante meter", zegt ze.

17 minuten geleden
Eerste lokale matige vorst winterseizoen gemeten in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - In Leeuwarden is donderdagochtend de eerste lokale matige vorst van het winterseizoen gemeten, meldt Weeronline. Het kwik zakte daar naar -5,4 graden. Er is sprake van matige vorst als de temperatuur minimaal -5,0 graden is. Vorig jaar gebeurde dit al op 19 november.

1 uur geleden
Redacties leggen uur werk neer uit onvrede met cao-onderhandeling

DEN HAAG (ANP) - De redacties van onder andere NRC, de Volkskrant, Trouw, AD en Het Financieele Dagblad leggen donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur het werk neer uit onvrede met de lopende cao-onderhandelingen. Tijdens dat uur worden ook de websites van deze kranten niet bijgewerkt.

2 uur geleden
Hoekstra over COP28: kans op succes niet bijster groot

DEN HAAG (ANP) - In een wereld van oorlog en conflict en van botsende grootmachten die hun eigen belang behartigen is de kans op succes op de klimaattop COP28 niet bijster groot. Dat zegt EU-klimaatonderhandelaar Wopke Hoekstra aan de vooravond van de klimaattop in Dubai in een interview met NRC.

6 uur geleden
Kans op gladheid, wegbeheerders strooien preventief zout

DEN HAAG (ANP) - In een groot deel van Nederland wordt woensdagavond preventief zout gestrooid om de verwachte gladheid te bestrijden. Zo laat de gemeente Leiden weten te strooien op doorgaande auto- en fietsroutes en bruggen. In Rotterdam rijden zo'n zestig strooiwagens woensdagavond een strooiroute, meldt de gemeente op X. Ook in Apeldoorn, Pijnacker-Nootdorp en Hulst zijn de zoutstrooiers onderweg.

10 uur geleden
COA zet extra bewaking in bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft extra bewaking ingezet bij het aanmeldcentrum in Ter Apel omdat de veiligheid daar onder druk staat. Dat meldt de organisatie woensdag. Ook wordt extra personeel geworven.

12 uur geleden
Asielopvang Kijkduin leidt tot stevig debat Zuid-Hollandse Staten

DEN HAAG (ANP) - De tijdelijke opvang van 100 tot 120 asielzoekers in een hotel in Kijkduin heeft tot een stevige discussie geleid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. BBB-fractievoorzitter Hans Veentjer maakte tijdens een commissievergadering een rekensommetje van de kosten hiervan en vroeg of dit geld niet beter besteed kan worden aan woningbouw voor Zuid-Hollanders.

13 uur geleden