Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Acteur Jacob Derwig heeft het negentiende seizoen van De Slimste Mens gewonnen. De acteur versloeg vrijdagavond in de finale van de KRO-NCRV-kennisquiz journalist Martin Visser en schrijver Frank Heinen. Derwig (52) is de eerste acteur die de quiz wint. Hij volgt cabaretière Lisa Loeb op. Die won vorige zomer De Slimste Mens.

Derwig moest het in de laatste ronde opnemen tegen Heinen. Die wist bij de laatste vraag over burlen (het brullen van mannetjesherten in de bronsttijd) niets te noemen, waardoor Derwig hem met drie goede antwoorden wist te verslaan.

Derwig zei na afloop dat hij vindt dat eigenlijk zanger en cabaretier Jan Rot de winnaar is van dit seizoen. De zanger en cabaretier, die terminaal is en bij hoge uitzondering nog een keer mocht meedoen aan de kennisquiz van KRO-NCRV, strandde woensdag in de kwartfinale. "Jan is natuurlijk de echte winnaar van het seizoen. Hoe gedreven en vrolijk hij was, zeker gezien de omstandigheden. Die had me wel kunnen verslaan in de finale", aldus Derwig.

Glitters

De laatste ronde tegen Heinen dacht de acteur even dat het gedaan was. "Hij had alle vijf de antwoorden over Tolstoj goed, maar toen hij zich een seconde onder mij liet zakken wist hij niets bij de laatste vraag. Toen schoot ik er drie goals in en kwamen de glitters uit de lucht. En voor die glitters doe je het natuurlijk."

Hij noemt zichzelf een waardig winnaar. Dat hij de eerste acteur is die wint "voelt heel eervol. Er hebben de afgelopen jaren cabaretiers, journalisten en politici gewonnen, dus het is mooi om nu als acteur in dat rijtje te staan. Goed voor de hele beroepsgroep".

Hij noemt deelname aan het programma een "heel leuk avontuur" dat hij graag nog eens zou willen meemaken. "Maar die kans krijgt natuurlijk alleen Jan Rot."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Twee aanhoudingen na grote vechtpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden nadat er op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost, waar een kermis was, een grote vechtpartij was uitgebroken. Een van de vechtende mensen gooide tijdens het wegrennen voor de toegesnelde agenten een vuurwapen weg, dat hierbij afging. De politie vraagt zich af of iemand door dit schot gewond is geraakt, zo wordt zaterdag gemeld.

10 uur geleden
Ongeveer 220 teams lopen mee in Roparun voor goede doel

ROTTERDAM (ANP) - Ongeveer 220 teams zullen volgende week zaterdag starten met de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Volgens de organisatie wordt geld opgehaald "om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken".

10 uur geleden
Man (37) omgekomen bij steekpartij in Almere

ALMERE (ANP) - Een 37-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen door een steekpartij in een woning aan de Klokkeluiderstraat in Almere, meldt de politie. Het gaat om een inwoner van de stad. Een 33-jarige man, eveneens een inwoner van Almere, is opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

13 uur geleden
Marechaussee zag vorig jaar meer identiteitsfraude dan in 2020

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar 1465 valse reis-, verblijfs- en identiteitsdocumenten aan de Nederlandse grenzen onderschept, wat bijna 10 procent meer is dan in 2020. Ondanks dat mensen minder reisden zijn de cijfers "vrijwel weer gelijk aan de jaren voor de coronapandemie", bevestigt de marechaussee zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Ook in aanmeldcentra voor asielzoekers is meer fraude geconstateerd.

13 uur geleden
Schiphol: druk maar behapbaar, kom ook niet te vroeg

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol was en is het nog steeds ook zaterdag druk maar die drukte lijkt beheersbaar, zo stelt een woordvoerster van Schiphol aan het einde van de middag. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt dat beeld: er zijn geen incidenten, opstootjes of gekke dingen gebeurd. Ook is, voor zover bekend, niemand onwel geworden.

15 uur geleden
Woning beschoten in Poortugaal

POORTUGAAL (ANP) - Een woning aan de Sleedoorn in het Zuid-Hollandse Poortugaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.40 uur meerdere malen beschoten. Volgens de politie is de 37-jarige bewoonster, die op dat moment lag te slapen, niet gewond geraakt.

20 uur geleden
Zelenski snapt Nederlandse twijfel over EU-kandidatuur niet goed

DEN HAAG (ANP) - Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. "Het volk steunt ons."

1 dag geleden