Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Acteur Jacob Derwig heeft het negentiende seizoen van De Slimste Mens gewonnen. De acteur versloeg vrijdagavond in de finale van de KRO-NCRV-kennisquiz journalist Martin Visser en schrijver Frank Heinen. Derwig (52) is de eerste acteur die de quiz wint. Hij volgt cabaretière Lisa Loeb op. Die won vorige zomer De Slimste Mens.

Derwig moest het in de laatste ronde opnemen tegen Heinen. Die wist bij de laatste vraag over burlen (het brullen van mannetjesherten in de bronsttijd) niets te noemen, waardoor Derwig hem met drie goede antwoorden wist te verslaan.

Derwig zei na afloop dat hij vindt dat eigenlijk zanger en cabaretier Jan Rot de winnaar is van dit seizoen. De zanger en cabaretier, die terminaal is en bij hoge uitzondering nog een keer mocht meedoen aan de kennisquiz van KRO-NCRV, strandde woensdag in de kwartfinale. "Jan is natuurlijk de echte winnaar van het seizoen. Hoe gedreven en vrolijk hij was, zeker gezien de omstandigheden. Die had me wel kunnen verslaan in de finale", aldus Derwig.

Glitters

De laatste ronde tegen Heinen dacht de acteur even dat het gedaan was. "Hij had alle vijf de antwoorden over Tolstoj goed, maar toen hij zich een seconde onder mij liet zakken wist hij niets bij de laatste vraag. Toen schoot ik er drie goals in en kwamen de glitters uit de lucht. En voor die glitters doe je het natuurlijk."

Hij noemt zichzelf een waardig winnaar. Dat hij de eerste acteur is die wint "voelt heel eervol. Er hebben de afgelopen jaren cabaretiers, journalisten en politici gewonnen, dus het is mooi om nu als acteur in dat rijtje te staan. Goed voor de hele beroepsgroep".

Hij noemt deelname aan het programma een "heel leuk avontuur" dat hij graag nog eens zou willen meemaken. "Maar die kans krijgt natuurlijk alleen Jan Rot."

Meer uit Binnenland

Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

24 minuten geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

35 minuten geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

57 minuten geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

1 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

2 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

2 uur geleden
Halsema: geen verbod op dragen vlag Israël bij Pride Walk

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema meldt dat er geen sprake is van een verbod op het dragen van de Israëlische vlag tijdens de door Stichting Queer Amsterdam georganiseerde Pride Walk op 20 juli. "De Pride Walk is een manifestatie die onder het demonstratierecht valt. Vrijheid van demonstreren geeft echter geen recht op het opleggen van censuur aan demonstranten. Een organisatie mag mensen die willen meelopen dus niet verbieden om zich te uiten. Het is onacceptabel dat mensen die een vlag willen meedragen, dat niet zouden mogen", aldus de burgemeester.

2 uur geleden