Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACP-baas hervat werk na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

ACP-baas hervat werk na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

BAARN (ANP) - Gerrit van de Kamp kan zijn werk als voorzitter van politievakbond ACP hervatten. De bond meldt woensdag dat uit onderzoek niet is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Het bondsbestuur biedt hem excuses aan. Van de Kamp zal de bond wel minder hiërarchisch aansturen, zo heeft hij met het bestuur afgesproken.

Van de Kamp legde medio februari zijn werkzaamheden neer na twee anonieme meldingen. De vakbond schakelde een extern en onafhankelijk onderzoeksbureau in om verder onderzoek te doen. "Wij realiseren ons dat dit proces anders had moeten verlopen", constateert het bondsbestuur woensdag in een persbericht. Het bestuur zegt dat de afgelopen weken een zware wissel hebben getrokken "op diverse betrokkenen, zoals de anonieme melders, de voorzitter met zijn gezin, de werkorganisatie, de vrijwilligers en leden."

De leden zijn woensdagochtend geïnformeerd. Het bestuur heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Van de Kamp als voorzitter van de ACP. "Het bondsbestuur biedt hem en zijn gezin, als ook de collega’s in de werkorganisatie en de vele vrijwilligers waar de vereniging op steunt, haar excuses aan voor het gelopen proces. Uiteraard zal het bondsbestuur de lessen in deze opmaken en hier lering uit trekken."

Andere manier van sturen

Het bondsbestuur heeft met Van de Kamp afgesproken om te werken aan een andere manier van sturen en leidinggeven. "Uit het onderzoek blijkt dat Van de Kamp een spilfunctionaris binnen de ACP is met een hiërarchische sturingsstijl. Hiermee willen niet alle mensen binnen de organisatie omgaan." De bond zegt samen met Van de Kamp normen en waarden te gaan verkennen die "gewenst zijn om een gezonde, veilige en plezierige werksfeer voor iedereen te hebben."

Bij de ACP werken zestig mensen. Velen daarvan zijn afgelopen weken opgestaan en hebben aangegeven zich niet te herkennen in de meldingen over grensoverschrijdend gedrag, staat in het persbericht. De ACP schakelde na de twee anonieme meldingen een externe vertrouwenspersoon in, naast de twee interne vertrouwenspersonen van de ACP.

Van de Kamp is sinds 2004 voorzitter van de politievakbond. In die functie is hij onder meer actief als woordvoerder van de ACP en overlegt hij met de overheid over de politie-cao. De bond bestaat sinds 1981 en is de grootste politievakbond van Nederland, met ongeveer 24.000 leden.

Meer uit Binnenland

Slachtoffer schietpartij Eindhoven overleden

EINDHOVEN (ANP) - De man die zondagavond zwaargewond raakte door een schietpartij op de Rode Kruislaan in Eindhoven, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie maandag. Twee verdachten zitten vast. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

8 minuten geleden
Man (20) die werd overvaren in Kudelstaart overleden

KUDELSTAART (ANP) - De 20-jarige man uit De Lier die zondag werd overvaren op de Westeinderplassen aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie maandagochtend. Zondag hield de politie de bestuurder van de boot aan, een 21-jarige man uit Aalsmeer.

50 minuten geleden
Datalek legt e-mailadressen 60.000 mensen met studieschuld bloot

GRONINGEN (ANP) - Een ethische hacker kon korte tijd de e-mailadressen van 60.000 mensen met een studieschuld inzien door een datalek bij softwarebedrijf Survalyzer, dat voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een enquête uitvoerde. Dit bevestigt DUO na berichtgeving van BNR.

1 uur geleden
Varkens krijgen nog steeds herhaaldelijk stroomstoten

AMSTERDAM (ANP) - Varkens krijgen tijdens transporten nog steeds herhaaldelijk stroomstoten toegediend. Dit gebeurt ook op gevoelige plekken zoals het hoofd, de nek, de rug en de flanken. Dit stelt Varkens in Nood. De dierenrechtenorganisatie heeft in mei dit jaar opnames gemaakt bij meerdere transporteurs. De organisatie doet aangifte van dierenmishandeling.

1 uur geleden
Uitspraak rechtbank zaak man achter 'vergismoord' Latumahina

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam doet maandag uitspraak in de strafzaak tegen de 43-jarige Nourredine H., die door het Openbaar Ministerie wordt gezien als de man achter de schietpartij die de Amsterdamse dj Djordy Latumahina op 8 oktober 2016 fataal werd. De moordenaars zagen de 31-jarige Latumahina aan voor iemand anders, het beoogde doelwit was Gino M. De eis van het OM tegen H. luidde 29 jaar en negen maanden cel.

5 uur geleden
Aspirant-minister Faber wacht kritische hoorzitting Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De beoogd minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie, PVV) kan maandag kritische vragen verwachten tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer. Het bericht over haar benoeming maakte veel tongen los, onder andere omdat ze als senator in een debat sprak over de omstreden term "omvolking", die wordt gebruikt in extreemrechtse complottheorieën. VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemde Faber openlijk "niet onomstreden" nadat ze was aangedragen, maar stemde na een crisisoverleg met de andere coalitiepartijen toch in met haar kandidatuur.

5 uur geleden
Hoger beroep Marengo verder met drie weken regiezittingen

SCHIPHOL (ANP) - In de beveiligde rechtbank op Schiphol gaat maandag het hoger beroep verder in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. De komende drie weken zijn meerdere regiezittingen gepland. Dan wordt onder meer gesproken over het onderzoek en wat er nog nodig is om de zaken van de veertien verdachten inhoudelijk te kunnen behandelen.

5 uur geleden