Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM: webwinkel Sneakerstad voldoet niet aan consumentenregels

ACM: webwinkel Sneakerstad voldoet niet aan consumentenregels

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel Sneakerstad voldoet niet aan de regels voor consumentenbescherming, meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dinsdag. Het bedrijf levert onder meer spullen niet op tijd en betaalt niet of niet tijdig geld terug als een klant binnen de wettelijke bedenktijd afziet van een koop.

Verder kwamen er bij de ACM klachten binnen dat Sneakerstad slecht bereikbaar is voor vragen en klachten. Ook werd aan klanten de voorwaarde gesteld dat negatieve reviews werden verwijderd om geholpen te worden. Tijdens een onderzoek door de ACM bleek ook dat het bedrijf geen goede administratie bijhoudt.

De ACM geeft de verkoper van onder meer schoenen, tassen en riemen tot vrijdag 9 september de tijd om de zaken op orde te hebben. Als dat niet lukt wordt het bedrijf wekelijks een zogeheten dwangsom opgelegd van 15.000 euro, waarbij de straf maximaal kan oplopen tot 150.000 euro.

Volgens de ACM is de werkwijze van Sneakerstad verboden en leidt deze tot irritatie en frustratie bij consumenten. Ook zouden consumenten - als gevolg van de werkwijze van het bedrijf - in algemene zin minder vertrouwen kunnen krijgen in online shoppen, aldus de toezichthouder.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

10 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

11 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

12 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

14 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

15 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

23 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden