Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM legt Ziggo last onder dwangsom op om beperkte modemkeuze

ACM legt Ziggo last onder dwangsom op om beperkte modemkeuze

AMSTERDAM (ANP) - Telecombedrijf Ziggo biedt in bepaalde regio's nog altijd geen vrije modemkeuze aan. Daarmee overtreedt het bedrijf de regels. Reden voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een last onder dwangsom op te leggen. Voor 1 juli moet Ziggo de zaken op orde hebben, anders moet Ziggo een boete van 12.500 euro per dag betalen tot een maximum van 500.000 euro.

De ACM legt uit dat volgens Europese regelgeving klanten van internetaanbieders zelf moeten kunnen kiezen welke eindapparaten zoals modems of routers ze gebruiken. Deze regels zijn eind januari dit jaar ingegaan.

Volgens de ACM voldoen de meeste bedrijven aan de regels voor vrije modemkeuze. De regels voor vrije modemkeuze zijn bedoeld om innovatie en concurrentie op de markt voor eindapparaten te bevorderen. Ook wordt het makkelijker voor consumenten om naar een andere internetaanbieder over te stappen wanneer ze hun eigen modem kunnen blijven gebruiken.

Ziggo zegt in een reactie dat de problemen vooral spelen in het voormalig UPC-gebied, dat technisch anders is opgebouwd. Daardoor is het daar meer werk om de mogelijkheid van een eigen modem in te voeren. Voor 1 juli zullen de problemen zijn opgelost, denkt het bedrijf.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

1 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

4 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

6 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden