Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM: energieleverancier moet effect btw-verlaging duidelijk maken

ACM: energieleverancier moet effect btw-verlaging duidelijk maken

DEN HAAG (ANP) - Energieleveranciers moeten hun klanten duidelijk informeren over de manier waarop zij de tijdelijke verlaging van de belasting op energie doorberekenen aan consumenten. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de toezichthouder is het belangrijk dat consumenten duidelijk kunnen zien wat de belastingverlaging betekent voor hun portemonnee.

De btw op aardgas, elektriciteit en stadsverwarming is tussen 1 juli en 31 december tijdelijk verlaagd van 21 procent naar 9 procent, om consumenten tegemoet te komen in de gestegen energiekosten. Om klanten direct te laten profiteren van de belastingverlaging kunnen leveranciers bijvoorbeeld het termijnbedrag in deze periode tijdelijk aanpassen.

De ACM heeft energieleveranciers er in april al per brief op gewezen dat zij duidelijk moeten zijn over de manier waarop zij de btw-verlaging doorberekenen aan klanten. De toezichthouder wijst er ook op dat leveranciers de btw-verlaging niet moeten gebruiken voor tijdelijke stuntaanbiedingen.

Omdat consumenten over het algemeen langer dan zes maanden klant zijn bij een leverancier roept de ACM leveranciers op een btw-tarief van 21 procent te blijven gebruiken bij een aanbod voor een nieuw energiecontract. Dit is ook belangrijk omdat consumenten een aanbod moeten kunnen vergelijken met dat van andere leveranciers.

Meer uit Financieel

Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriƫle handelsbeurs.

1 uur geleden
Van Oord krijgt Spaanse opdracht voor windpark in Oostzee

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener en baggeraar Van Oord is door het Spaanse energiebedrijf Iberdrola ingeschakeld voor de bouw van het Duitse offshore windpark Windanker. Het Rotterdamse familiebedrijf kan daarmee een nieuw windproject toevoegen aan zijn opdrachten in de Oostzee.

1 uur geleden
Justitie VS eist tot zeven jaar cel tegen oud-bestuurder FTX

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Ryan Salame, een van de voormalig bestuurders van de omgevallen cryptobeurs FTX, moet vijf tot zeven jaar de cel in. Zo luidt de eis van de Amerikaanse aanklagers, die hem beschuldigen van "ernstige misdaden" waar een "aanzienlijke straf" tegenover moet staan.

2 uur geleden
Heijmans flink hoger op afwachtend Damrak door nieuwe doelen

AMSTERDAM (ANP) - Heijmans behoorde woensdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De bouwer presenteerde voorafgaand aan zijn beleggersdag nieuwe financiƫle doelen, die goed werden ontvangen door beleggers. Het bedrijf streeft onder meer naar een omzet van zo'n 3 miljard euro in 2027, tegen 2,1 miljard euro vorig jaar. Ook wil Heijmans meer dividend gaan uitkeren aan de aandeelhouders. Het aandeel werd daarop 12,5 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Allianz: minder schepen vergaan ondanks grotere risico's

ROTTERDAM/ANTWERPEN (ANP) - Wereldwijd zijn er in 2023 26 grote schepen verloren gegaan, meldt verzekeraar Allianz. Dat is een daling van een derde op jaarbasis en het laagste aantal in de scheepvaartsector ooit, ondanks de grotere risico's voor de sector door oorlogen en geopolitieke conflicten. Dertig jaar geleden verloor de wereldwijde scheepsvloot nog ongeveer tweehonderd grote schepen per jaar.

3 uur geleden
China zinspeelt op importheffing op auto's uit EU en VS

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt een importheffing van mogelijk 25 procent in te voeren voor auto's uit de Europese Unie en de Verenigde Staten. Dat meldt de CCCEU, de branchevereniging voor bedrijven uit China in de EU, op basis van signalen van ingewijden. Dergelijke heffingen zouden volgens de CCCEU gevolgen hebben voor Europese en Amerikaanse autofabrikanten en een "aanzienlijke" impact hebben op de relatie tussen Beijing en Brussel.

4 uur geleden
Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

UTRECHT (ANP) - De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

4 uur geleden