Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM-boetes Apple om alternatieve betaalsystemen blijven oplopen

ACM-boetes Apple om alternatieve betaalsystemen blijven oplopen

DEN HAAG (ANP) - De boetes van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan techbedrijf Apple blijven oplopen. Het techbedrijf voldoet volgens de marktwaakhond nog altijd niet aan de gestelde eisen voor het mogelijk maken van alternatieve betalingssystemen voor datingapps. Intussen is het totaalbedrag aan dwangsommen opgelopen tot 45 miljoen euro.

De ACM laat weten dat Apple maandag nieuwe voorstellen heeft gedaan om te voldoen aan de eisen van de waakhond. De voorstellen worden nu beoordeeld. Ook gaat de ACM over de voorstellen in gesprek met marktpartijen. De beoordeling wordt binnenkort verwacht, aldus de waakhond.

Datingapps zoals Tinder, Lexa en Bumble moeten van de ACM de mogelijkheid krijgen om een ander betalingssysteem te gebruiken dan dat van Apple. De appmakers moesten daarvoor wel een aparte versie van de app maken, stelde Apple. Ook rekent het Amerikaanse techbedrijf een commissie van 27 procent van apps die een ander betalingssysteem gebruiken dan dat van Apple zelf. Dat is maar iets minder dan de maximaal 30 procent die het bedrijf anders verlangt.

Apple stelde eerder wel al aan de eisen van de Nederlandse toezichthouder te voldoen. De ACM heeft nu al negen dwangsommen opgelegd. Elke dwangsom is 5 miljoen euro. Het maximumbedrag van de dwangsommen is 50 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Elektronicaketen BCC doet aanvraag voor bankroet

AMSTERDAM (ANP) - BCC heeft faillissement aangevraagd. Dat komt naar voren uit een document in handen van persbureau ANP. De elektronicaketen vroeg vorige week al uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen als gevolg van "aanhoudende en toenemende zware marktomstandigheden". BCC heeft zestig vestigingen, verspreid door het land. Bij het bedrijf werken ruim 1100 medewerkers.

7 minuten geleden
Britse rente ongewijzigd op drukke dag centrale banken

LONDEN (ANP) - De Bank of England (BoE) heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk onveranderd gelaten. Op de financiële markten werd aan het begin van de week nog gerekend op een renteverhoging met een kwart procentpunt. Een dag voor het rentebesluit nam de hoop op een rentepauze echter toe, na een onverwachte afkoeling van de Britse inflatie in augustus. Ook de Zwitserse centrale bank hield donderdag de rente onverwachts onveranderd op een drukke vergaderdag van de centrale banken. In Noorwegen, Zweden en Turkije gingen de rentetarieven wel verder omhoog.

1 uur geleden
RWE start met groot batterijopslagproject in de Eemshaven

EEMSHAVEN (ANP) - Energiebedrijf RWE gaat aan de slag met een groot batterijopslagproject in de Groningse Eemshaven. In totaal worden 110 kasten met lithium-ionbatterijen geïnstalleerd op een oppervlakte van ongeveer 3000 vierkante meter bij de biomassacentrale van RWE, maakte het Duitse bedrijf bekend.

2 uur geleden
Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies

WAGENINGEN (ANP) - De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

3 uur geleden
Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

3 uur geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

3 uur geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

4 uur geleden