Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

DEN HAAG (ANP) - Met het einde van het prijsplafond in zicht, adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mensen die zekerheid willen om een vast energiecontract af te sluiten. Volgens de toezichthouder liggen de prijzen van vaste contracten momenteel onder het huidige prijsplafond. Ook zijn die contracten nu goedkoper dan variabele contracten.

"Vaste contracten met een looptijd van twee of drie jaar zijn de afgelopen maand ongeveer 5 procent goedkoper geworden en zijn momenteel het goedkoopst", stelt de ACM.

Het prijsplafond eindigt op 1 januari. Vanaf die datum betaalt iedereen gewoon weer het tarief dat in het energiecontract staat. Dit betekent dat huishoudens vanaf die datum niet meer beschermd zijn tegen hoge energieprijzen.

Bij een vast contract staan de prijzen voor de hele looptijd, meestal 1, 2 of 3 jaar, vast. Bij variabele contracten kan de leverancier de prijzen wel aanpassen, bijvoorbeeld omdat de prijzen op de energiemarkt hoger zijn geworden.

Meer uit Financieel

Cypriotische kaasmakers verliezen Europese halloumirechtszaak

LUXEMBURG (ANP/DPA) - Een coalitie van Cypriotische kaasmakers is het niet eens met de officiële omschrijving van halloumi van de EU en stapte daarom naar de rechter. Ze zijn het niet eens met de beschrijving dat de gebruikte melk voornamelijk afkomstig moet zijn van schapen of geiten, met niet meer dan 50 procent koemelk in de mix. De aanklagers maakten ook bezwaar tegen de officiële beschrijving van hoe de kaas ruikt. Het Gerecht van de Europese Unie verwierp woensdag de klachten die tot doel had de wettelijke aanduiding van halloumi door de Europese Commissie ongedaan te maken.

17 minuten geleden
Juridisch experts steunen afpakken bevroren Russische tegoeden

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Het in beslag nemen van bevroren Russische bezittingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne krijgt steun van een aantal juridische experts. Een groep vooraanstaande rechtsgeleerden uit verschillende landen beweert in een brief die persbureau Bloomberg heeft ingezien, dat een dergelijke actie volgens het internationaal recht is toegestaan, gezien de omvang van de aanhoudende aanvallen van Rusland in Oekraïne.

18 minuten geleden
Andere landen nemen nog geen maatregelen tegen Babboe-bakfietsen

DEN HAAG (ANP) - Toezichthouders in een aantal andere landen waar Babboe actief is, komen nog niet met maatregelen tegen het bakfietsbedrijf in navolging van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De Nederlandse toezichthouder voerde een week geleden een voorlopig verkoopverbod in voor alle bakfietsen van Babboe en eiste dat het bedrijf de meeste modellen terugroept.

1 uur geleden
Samsung verkoopt resterende belang in ASML

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in december zijn resterende belang in chipmachinemaker ASML volledig verkocht. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een melding van het bedrijf bij de toezichthouders. De grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld verkocht in de laatste maand van 2023 bijna 1,6 miljoen aandelen ASML, ofwel een belang van 0,4 procent.

2 uur geleden
Wolters Kluwer onderaan in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Wolters Kluwer was woensdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak. De informatieleverancier zag de omzet en winst vorig jaar stijgen. Topvrouw Nancy McKinstry sprak van een sterke groei op eigen kracht, ondanks de macro-economische en geopolitieke tegenwind. Volgens McKinstry zal 2024 opnieuw een jaar worden met een goede groei en een verbetering van de winstmarge. Ook gaat Wolters Kluwer dit jaar voor 1 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel zakte desondanks 1,5 procent.

4 uur geleden
Greenchoice verlaagt prijs dagstroom, rekent meer voor zonnepaneel

ROTTERDAM (ANP) - Ook energieleverancier Greenchoice gaat extra kosten in rekening brengen bij klanten met zonnepanelen. Die stap moet de kosten bij het terugleveren van stroom "evenwichtiger" verdelen, maakt het bedrijf bekend. Tegelijkertijd maakt Greenchoice stroom overdag goedkoper dan 's nachts op doordeweekse dagen, omdat dan de meeste groene stroom wordt opgewekt.

4 uur geleden
Wolters Kluwer boekt meer omzet dankzij investeringen in AI

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Informatie- en technologiebedrijf Wolters Kluwer heeft de omzet vorig jaar met 5 procent zien stijgen, vooral dankzij investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Gecorrigeerd voor onder andere wisselkoerseffecten en overnames van bedrijven groeide het bedrijf met 6 procent, ondanks "macro-economische en geopolitieke tegenwind".

4 uur geleden