Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Achtervolgde auto tikt politieauto van de weg

Achtervolgde auto tikt politieauto van de weg

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Een politieauto is zaterdagavond in Alphen aan den Rijn bij een achtervolging van de weg getikt en op een lantaarnpaal gebotst. De agenten in de auto raakten lichtgewond. Zij hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag, meldt de politie.

Agenten zagen rond 21.30 uur een auto met hoge snelheid rijden in Alphen aan den Rijn. Ze vermoedden dat de bestuurder onder invloed was van lachgas en probeerden daarom de automobilist staande te houden. Die ging er echter met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging volgde, waarbij de verdachte volgens de politie zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Ter hoogte van de Leidse Schouw veranderde de achtervolgde auto plotseling van richting en reed de verdachte ineens op het politievoertuig in. Nadat de politieauto crashte op een lantaarnpaal, namen andere agenten de achtervolging over. Bij bedrijventerrein Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn kwam het voertuig van de verdachte tot stilstand. De bestuurder en twee inzittenden vluchtten het bedrijventerrein op. Bij een daaropvolgende zoekactie met onder meer honden, werd de bestuurder aangehouden. Deze 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn zit vast. De twee andere inzittenden werden niet gevonden.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer rond Amersfoort vanaf zaterdag twee weken plat

AMERSFOORT (ANP) - Het treinverkeer rond Amersfoort ligt vanaf zaterdag ruim twee weken volledig stil. Spoorbeheerder ProRail vervangt 5 kilometer spoor en vernieuwt wissels, kabels en leidingen. NS en de regionale vervoerder Keolis zetten bussen in.

30 minuten geleden
Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

11 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

11 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

11 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

11 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

12 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

13 uur geleden