Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acht jaar cel en 200.000 euro boete voor vermeend contact Taghi

Acht jaar cel en 200.000 euro boete voor vermeend contact Taghi

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank Rotterdam heeft de 47-jarige Boris P. veroordeeld tot acht jaar cel en een boete van 200.000 euro voor betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne. P., een vermeend contact van Ridouan Taghi, had met het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt over de straf. De rechtbank gaat akkoord met de procesafspraken. Onderdeel van deze procesafspraken is dat er geen hoger beroep komt.

De rechtbank concludeert "dat de verdachte hoog in de drugsorganisatie zat en een organiserende en coördinerende rol had bij de invoer van de partijen cocaïne". Ook was hij volgens de rechtbank eigenaar van een gedeelte van de getransporteerde cocaïne.

Het OM en de verdediging kunnen samen tot procesafspraken komen om bijvoorbeeld de looptijd van een strafzaak flink te verkorten. Het is geen schuldbekentenis. P. vertelde de rechtbank eerder dat hij tot deze beslissing is gekomen omdat het rust geeft voor hem en zijn gezin.

Servië

Justitie heeft P. eerder een van de "cocaïnebaronnen" van Taghi genoemd. Hij zou met onder anderen een zoon en een neef van Taghi en de nog altijd voortvluchtige Jos Leijdekkers in de grootschalige internationale drugshandel zitten. Taghi is hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, hij is door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De zaak loopt momenteel in hoger beroep. Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, is vorige maand veroordeeld tot 24 jaar cel.

De politie kwam P. op het spoor door onderschepte cryptoberichten op telefoons van SkyECC. Die berichten gingen over verschillende drugstransporten naar Nederland en België. P. woonde na zijn vertrek uit Nederland in Montenegro. Toen hij in mei 2022 een uitstapje maakte naar Servië werd hij daar op verzoek van het OM opgepakt.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

18 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

1 dag geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

1 dag geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

1 dag geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

1 dag geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden