Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acht inzittenden komen om bij vliegtuigcrash nabij Milaan

Acht inzittenden komen om bij vliegtuigcrash nabij Milaan

MILAAN (ANP/RTR/AFP) - In Italië is een klein privévliegtuig zondag neergestort op een leegstaand gebouw vlak buiten Milaan, melden lokale autoriteiten. Daarbij kwamen alle acht inzittenden om het leven. Enkele in de straat geparkeerde auto's vlogen in brand, maar er zijn geen andere slachtoffers gemeld.

Volgens Italiaanse media werd het vliegtuig bestuurd door de Roemeense zakenman Dan Petrescu (68). Onder de slachtoffers was ook zijn vrouw (65) en een zoon (30). De andere slachtoffers moeten nog geïdentificeerd worden, maar er zou een jong kind bij zijn.

Met een geschat vermogen van 3 miljard euro was Petrescu, die ook de Duitse nationaliteit heeft, een van de rijkste mensen van Roemenië. Hij stond aan het hoofd van een groot bouwconcern en was eigenaar van grote supermarkten en winkelcentra.

Het vliegtuig was vanuit Milaan op weg naar het eiland Sardinië. De oorzaak van het neerstorten van het vliegtuig is nog niet bekend.

Meer uit Buitenland

Ex-voorzitter Amnesty in Turkije vrijgesproken van terrorisme

ISTANBUL (ANP/DPA) - De oud-voorzitter van Amnesty International in Turkije is door een Turkse rechtbank in een nieuw proces vrijgesproken, meldt persbureau Anadolu. Deze Taner Kilic was in 2020 veroordeeld tot ruim zes jaar cel voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

11 minuten geleden
Duitsland stuurt hulp naar Oekraïne na bezwijken dam

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland stuurt personeel van de burgerbescherming naar Oekraïne om het land te helpen na het bezwijken van een stuwdam. Ook gaan er waterfilters, stroomgeneratoren en andere hulpgoederen naar Oekraïne.

50 minuten geleden
Witte Huis: nog niet duidelijk of Rusland dam heeft verwoest

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Het Witte Huis kan vooralsnog niet met zekerheid zeggen dat Rusland achter de verwoesting van de dam in het zuiden van Oekraïne zit. Wel verwacht Washington dat de overstromingen die volgden tot veel doden hebben geleid, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag.

1 uur geleden
Media: CIA wist van Oekraïens plan gaspijpleiding op te blazen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou al in juni 2022 van "een Europese geheime dienst" hebben gehoord dat speciale Oekraïense duikteams onder bevel van de legerleiding een aanslag op de gaspijpleidingen Nord Stream voorbereidden, meldt The Washington Post.

1 uur geleden
Rusland vraagt internationale veroordeling Oekraïne over dam

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft de internationale gemeenschap gevraagd "de criminele daden" van Oekraïne te veroordelen naar aanleiding van de verwoesting van een belangrijk deel van een stuwmeer en waterkrachtcentrale in de loop van de rivier de Dnipro.

2 uur geleden
Topman Franse vakbond: stakingen komen aan hun eind

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - De topman van de CFDT, een van de grootste Franse vakfederaties, zegt dat de actie van dinsdag de laatste is. Na vijf maanden van protesten komt "de wedstrijd tot een einde", zei Laurent Berger. Franse vakbonden hielden de protestacties vooral tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 jaar naar 64 jaar die door de Franse president Emmanuel Macron is doorgevoerd.

2 uur geleden
Soedanese strijdende partijen praten weer in Jeddah

JEDDAH (ANP) - De Soedanese strijdkrachten en de rebellerende Rapid Support Forces (RSF) zijn, zij het indirect, weer in gesprek in de Saudische stad Jeddah, bericht de nieuwszender al-Arabiya. Afgelopen week staakten de strijdkrachten de gesprekken over tijdelijke wapenstilstanden en het mogelijk maken van humanitaire hulp omdat de RSF zich toch niet aan de in Jeddah gemaakte afspraken zou houden.

2 uur geleden