Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acht aanhoudingen bij demonstratie tegen coronabeleid kabinet

Acht aanhoudingen bij demonstratie tegen coronabeleid kabinet

DEN HAAG (ANP) - Een kleine honderd demonstranten hebben vrijdag op het Haagse Malieveld gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Ze hadden megafoons bij zich en droegen T-shirts en spandoeken met teksten als Coronawet maakt meer kapot dan je lief is en Lockdown the silent killer! De politie verrichtte acht aanhoudingen, onder meer voor het aanvallen van een agent.

"Ik ben hier om tegen de coronawet te demonstreren. De 1,5 metersamenleving is niet houdbaar", zei een van de betogers. Aanvankelijk mochten de demonstranten het Malieveld niet af, maar even na 14.00 uur liepen ze alsnog onder begeleiding van de politie in een groep richting het Centraal Station.

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag had de betoging eerder op vrijdag al verboden. In het centrum van Den Haag was veel politie op de been vanwege aangekondigde demonstraties. Behalve die tegen het kabinetsbeleid rond corona, plande de FNV een vreedzaam protest bij de ambassade van Wit-Rusland en was een betoging tegen politiegeweld aangekondigd. Mede daarom was de politie niet alleen op het Malieveld, maar ook bij de ambassade en op en rond het Binnenhof nadrukkelijk aanwezig.

Meer uit Binnenland

Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

44 minuten geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

1 uur geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

1 uur geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

1 uur geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

1 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

2 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

2 uur geleden