Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Achmea heeft zeer beperkte beleggingen in Rusland en Oekraïne

Achmea heeft zeer beperkte beleggingen in Rusland en Oekraïne

ZEIST (ANP) - Verzekeraar Achmea zegt het verloop van de gebeurtenissen in Oekraïne, de internationale maatregelen en de economische impact hiervan op de financiële markten en de inflatie nadrukkelijk te volgen. De omvang van de beleggingen in Rusland, Oekraïne en Belarus van Achmea zijn echter zeer beperkt, meldt het bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Zilveren Kruis bij de jaarcijfers.

De impact van de opeenvolgende stormen die Nederland in februari 2022 troffen is volgens de verzekeraar nog niet exact aan te geven en maakt geen onderdeel uit van de resultaten over 2021. Eerste inschattingen van het schadebedrag gaan richting de 200 miljoen euro. Na herverzekering bedraagt de impact op het resultaat ongeveer 100 miljoen euro. Deze impact wordt opgenomen in de resultaten over de eerste helft van 2022.

De onwerkelijke situatie in Oekraïne laat volgens topvrouw Bianca Tetteroo zien hoe weinig vanzelfsprekend "vreedzaam samen leven" eigenlijk is en "hoe kwetsbaar we als samenleving en als mens zijn". De situatie in Oekraïne staat volgens haar natuurlijk in schril contrast met de ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving, waar het afgelopen jaar wederom in het teken stond van het coronavirus.

Dalend resultaat

Achmea zag het resultaat in 2021 dalen tot 585 miljoen euro, van 630 miljoen euro een jaar eerder. Het resultaat uit de zorgactiviteiten viel flink lager uit. Dat werd met name veroorzaakt doordat de verzekeraar de reserves gebruikte om de premiestijging voor 2022 te beperken. Het aantal zorgklanten steeg mede hierdoor met ongeveer 300.000 naar 5,1 miljoen in 2022.

Het resultaat van Schade & Inkomen Nederland nam in 2021 licht toe. Een hogere schadelast door sneeuwstorm Darcy begin 2021 en de overstromingen in Limburg afgelopen zomer werd daarbij gecompenseerd door een verbeterd resultaat bij inkomensverzekeringen en minder inbraak- en verkeersschades tijdens de coronapandemie.

Achmea heeft in 2021 ook de duurzaamheidsambities aangescherpt. Deze ambities zijn een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030, klimaatneutrale beleggingen in 2040 en een klimaatneutrale verzekeringsportefeuille uiterlijk in 2050.

Meer uit Financieel

Toyota somberder over winst na schandaal bij Daihatsu

TOYOTA (ANP) - Autofabrikant Toyota is somberder over zijn winst in het lopende boekjaar. Het Japanse concern kampt met de nasleep van een schandaal bij dochterbedrijf Daihatsu, waar veiligheidstesten jarenlang gemanipuleerd werden. Daardoor moest Toyota ook zijn productiedoelen voor de komende tijd verlagen.

17 minuten geleden
Nederlandse industrie produceert opnieuw minder

DEN HAAG (ANP) - De productie in de Nederlandse industrie is in maart met 6 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in de voorgaande acht maanden kromp de productie op jaarbasis door lagere orders en een zwakkere bedrijvigheid.

1 uur geleden
Wijdverbreid seksueel wangedrag bij banktoezichthouder VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Binnen de Amerikaanse banktoezichthouder FDIC is sprake van wijdverbreid seksueel wangedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek door advocatenkantoor Cleary Gottlieb, dat uitgevoerd werd naar aanleiding van een artikel in The Wall Street Journal over de toezichthouder.

2 uur geleden
AstraZeneca trekt coronavaccin mondiaal terug na bekentenis

LONDEN (ANP) - De Britse medicijnfabrikant AstraZeneca trekt zijn covid-19-vaccin wereldwijd terug, meldt de krant The Telegraph. Eind april gaf de farmaceut toe dat het vaccin "in zeer zeldzame gevallen TTS kan veroorzaken". TTS staat voor trombose met trombocytopenie syndroom en kan tot bloedstolsels en een te laag aantal bloedplaatjes leiden.

6 uur geleden
Walt Disney keldert op Wall Street, ondanks winst streamingtak

NEW YORK (ANP) - Entertainment- en mediaconcern Walt Disney is dinsdag onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf presenteerde zijn kwartaalresultaten waaruit naar voren kwam dat de streamingtak, waar Disney+ en Hulu onder vallen, voor het eerst winstgevend is. Beleggers leken daarentegen minder enthousiast over de vooruitzichten van het bedrijf. Het aandeel verloor 9,5 procent.

9 uur geleden
FT: VS trekt vergunningen chipexport aan Chinese Huawei in

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft de exportvergunningen van chipbedrijven Intel en Qualcomm ingetrokken. Hierdoor kunnen deze bedrijven niet langer chips leveren aan het Chinese techconcern Huawei. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van gesprekken met ingewijden. Het intrekken van de licenties zou volgens hen gevolgen hebben voor de leveringen van chips voor laptops en telefoons.

10 uur geleden
Door inflatie geteisterd Argentinië lanceert nieuw bankbiljet

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - Mensen in Argentinië kunnen vanaf dinsdag betalen met een bankbiljet van 10.000 pesos, omgerekend ruim 10 euro. Tot nu toe was de hoogste waarde van een Argentijns bankbiljet 2000 pesos. Maar Argentijnen hadden de laatste tijd steeds meer briefjes nodig om contante uitgaven te kunnen doen, gezien de torenhoge inflatie in het land.

10 uur geleden