Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AC Milan na dit seizoen verder zonder coach Pioli

AC Milan na dit seizoen verder zonder coach Pioli

MILAAN (ANP) - AC Milan gaat niet verder met coach Stefano Pioli. Dat heeft de Italiaanse club bekendgemaakt op de website. Pioli was sinds oktober 2019 hoofdtrainer bij de Italiaanse club.

"AC Milan dankt Stefano Pioli en zijn gehele staf hartelijk voor het leiden van het eerste elftal in de afgelopen vijf jaar, het veiligstellen van een onvergetelijke landstitel en het herstellen van de consistente aanwezigheid van AC Milan in de Europese topcompetitie", luidt het statement op de site van AC Milan.

In 2022 won AC Milan onder leiding van Pioli de Italiaanse landstitel. De ploeg werd destijds voor het eerst sinds 2011 weer kampioen van Italië.

Na het laatste competitieduel, waarin AC Milan dit weekend speelt tegen Salernitana, neemt de club afscheid van de 58-jarige coach.

AC Milan eindigt dit seizoen als tweede in de Serie A, ver achter landskampioen Internazionale. Die club stelde in april, vijf speelronden voor het einde, de titel in de Serie A al veilig. De ploeg van trainer Simone Inzaghi veroverde de twintigste landstitel door met 2-1 de stadsderby tegen AC Milan te winnen.

Meer uit Voetbal

Dumfries heeft bij tegentreffer Oranje déjà vu en baalt

HAMBURG (ANP) - Denzel Dumfries had in de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Polen (2-1) een déjà vu. Het tegendoelpunt deed hem erg denken aan het oefenduel met Duitsland in maart, toen Oranje met 2-1 verloor.

22 minuten geleden
Denemarken verzuimt te winnen in eerste groepsduel met Slovenië

STUTTGART (ANP) - Denemarken heeft de eerste groepswedstrijd op het EK niet kunnen winnen van Slovenië. In Stuttgart verspeelden de Denen een voorsprong en moesten genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel.

23 minuten geleden
Wijnaldum vindt Weghorst 'speler die iedereen scherp houdt'

HAMBURG (ANP) - Georginio Wijnaldum complimenteerde Wout Weghorst na de gewonnen groepswedstrijd tegen Polen op het EK: 2-1. Niet alleen met het winnende doelpunt dat hij maakte, maar ook met de rol die de spits speelt in het Nederlands elftal.

30 minuten geleden
Real Madrid gunt Franse aanwinst Mbappé geen deelname Spelen

DÜSSELDORF (ANP/AFP) - Sterspeler Kylian Mbappé heeft zondag bevestigd dat hij niet voor het Franse voetbalteam zal uitkomen op de Olympische Spelen in Parijs. Zijn nieuwe club Real Madrid staat niet toe dat de 25-jarige aanwinst het olympisch toernooi speelt na het EK voetbal in Duitsland.

32 minuten geleden
UEFA start disciplinair onderzoek naar Albanië na fan op het veld

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA is een onderzoek gestart naar de voetbalbond van Albanië na incidenten rondom de groepswedstrijd op het EK tegen Italië. Zo bestormde een supporter in de slotfase van de wedstrijd het veld en gooiden fans voorwerpen. Titelverdediger Italië won de wedstrijd in Dortmund met 2-1.

1 uur geleden
Poolse bondscoach bewaart rust na nederlaag tegen Oranje

HAMBURG (ANP) - Bondscoach Michal Probierz hield zijn hoofd koel na de nederlaag van Polen tegen het Nederlands elftal (1-2) op het EK in Duitsland. "We moeten nu vooral rustig blijven", zei hij tijdens een persconferentie in het Volksparkstadion van Hamburg. "Nederland speelde vooral slimmer. Dat heeft ons opgebroken."

1 uur geleden
Van Dijk ziet Oranje opnieuw tegentreffer na corner incasseren

HAMBURG (ANP) - Virgil van Dijk was vooral opgelucht na de benauwde zege van het Nederlands elftal op Polen (2-1). "Ik denk dat we opnieuw hebben laten zien dat onze invallers het verschil kunnen maken", zei de aanvoerder van Oranje. "Die frisse krachten hadden we ook nu weer nodig."

1 uur geleden