Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABP: pensioenkorting nog niet definitief afgewend

ABP: pensioenkorting nog niet definitief afgewend

HEERLEN (ANP) - Voor pensioenfonds ABP is de kans op een verlaging van de pensioenen in 2021 nog altijd "reëel". Onlangs kwamen vakbonden, werkgevers en het kabinet een versoepeling van de regels voor pensioenkortingen overeen. Maar ook met die versoepeling is het grootste pensioenfonds van het land er niet gerust op dat kortingen zijn afgewend.

Bij het vaststellen of pensioenfondsen de pensioenen kunnen verhogen of moeten verlagen is de dekkingsgraad belangrijk. Die laat zien in hoeverre fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Bij de overeenstemming in 'de polder' over de uitwerking van het pensioenakkoord, werd wegens de coronacrisis afgesproken dat pensioenfondsen niet hoeven te korten als ze per beloofde euro aan pensioen minimaal 90 cent in kas hebben.

ABP geeft aan dat dit de kans op pensioenkortingen inderdaad zou verkleinen, maar dat het nog altijd onzeker is of het fonds de ondergrens wel haalt. "Op dit moment verkeert ABP nog in de gevarenzone en is de kans op pensioenverlaging in 2021 reëel. We zullen eind van dit jaar de balans op moeten maken." Eind mei had ABP per beloofde euro pensioen net geen 85 cent in de kas.

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) stuurde eerder deze week stukken over de uitwerking van het pensioenakkoord op naar de Tweede Kamer. ABP stelt in een reactie daarop dat het allereerst van belang is dat het akkoord wordt omgezet in wetgeving. Het pensioenfonds is positief over de aanpassing van het huidige pensioenstelsel. Dit zou beter passen bij deelnemers die gedurende hun carrière van baan wisselen. Daarnaast profiteren deelnemers sneller van economisch goede jaren dan in het huidige stelsel.

Meer uit Financieel

Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Dat meldt het bedrijf maandagochtend. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

17 minuten geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

46 minuten geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

57 minuten geleden
Bitcoin verder omhoog door hoop overwinning Trump

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is maandag verder gestegen tot 63.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld steeg zondag al tot boven de 60.000 dollar, na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Trump, die namens de Republikeinen kandidaat is voor de presidentsverkiezingen, staat bekend als een voorstander van cryptovaluta. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint.

57 minuten geleden
Aandacht voor aanslag op Trump en cijfers TomTom op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint. Ze verwachten onder Trump een strenger handelsbeleid, minder regelgeving en soepelere klimaatregels.

1 uur geleden
TomTom breidt samenwerking met Microsoft uit in nieuwe deal

AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan meer producten van Microsoft. De Nederlandse navigatiedienstverlener heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse techconcern die loopt tot het einde van het decennium. Ook willen de bedrijven samen nieuwe innovaties op de markt brengen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

2 uur geleden
Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei opnieuw gekrompen na een korte opleving in april. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stond vooral de uitvoer van machines, aardgas en aardolieproducten onder druk. Ook werden minder transportmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

3 uur geleden