Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aboutaleb richt zich in videoboodschap tot relschoppers Rotterdam

Aboutaleb richt zich in videoboodschap tot relschoppers Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - "Voelt het goed wakker te worden met een tas vol gestolen spullen naast je bed?" Met die cynische vraag richt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zich dinsdag in een opgenomen boodschap op Twitter tot relschoppers die maandagavond onder meer winkels plunderden en vernielingen aanrichtten.

Dinsdag aan het begin van de middag nam Aboutaleb een kijkje op de Beijerlandselaan waar maandagavond winkels werden geplunderd, vernielingen werden aangericht en agenten werden bekogeld met onder meer stenen en vuurwerk. Bijna twaalf uur na de ongeregeldheden keek hij rond in de buurt en sprak met mensen. En hij nam er de boodschap op waarin hij politiemensen bedankt voor hun inzet en probeert ondernemers een hart onder riem te steken. "We laten jullie niet in de steek. We gaan jullie helpen." Aboutaleb wees erop dat Rotterdam een solidaire stad is "waar we voor elkaar opkomen en niet een stad die we willen slopen".

Het meest richt de burgemeester zich tot de relschoppers. "Geeft het een goed gevoel dat je je stad naar de vernieling hebt geholpen? Dat je de ondernemers van je eigen stad schade hebt berokkend? Geeft dat een tevreden gevoel? En wat heb je gedaan met de spullen die je gisteravond hebt gestolen?", houdt hij ze voor." En: "Voelt het goed wakker te worden met een tas vol gestolen spullen naast je bed. Is dat de Rotterdamse identiteit? De stad waar jij trots op bent? De stad die jou groot heeft gemaakt?"

De burgemeester richt zich ook tot de ouders. "Heeft u gisteren uw zoon gemist? Heeft u zich afgevraagd waar hij was en gebeld: wanneer kom je thuis want het is negen uur geweest?" Bij de ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid zijn zeker zestig personen aangehouden. Zeker tien agenten raakten gewond, meldde politiechef Fred Westerbeke.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam-West is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt de politie. Wel raakte de voordeur beschadigd door de ontploffing, die rond 03.00 uur plaatsvond.

1 uur geleden
Marengoproces gaat verder met pleidooi in zaak Saïd R.

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat verder met het pleidooi in de zaak van Saïd R. Tegen deze vermeende rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi is (eveneens) een levenslange gevangenisstraf geëist. Vanaf dinsdag is het aan de advocaten van R. om hun visie op de zaak te geven. Zij hebben daar vier tot vijf dagen voor ingepland.

3 uur geleden
Passagiers veerboot terug naar Ameland na problemen in Holwerd

HOLWERD (ANP) - Het deel van de passagiers dat maandag niet van de veerboot van Ameland naar het vasteland kon komen, door problemen met de autobrug in de haven van Holwerd, is teruggebracht naar het waddeneiland en ondergebracht in een noodopvanglocatie. Ook alle passagiers van een tweede boot, die door de problemen met de autobrug al voor aankomst bij het vasteland omkeerde, zullen een extra nacht op Ameland moeten doorbrengen.

5 uur geleden
Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

8 uur geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

16 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

16 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

16 uur geleden