Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN: zakelijke hotelovernachtingen nog onder niveau voor corona

ABN: zakelijke hotelovernachtingen nog onder niveau voor corona

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal overnachtingen van zakenreizigers in Nederlandse hotels is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis, ondanks dat er meer zakenreizen worden gemaakt. Dat meldt ABN AMRO in een rapport. Volgens de bank lag het aantal zakelijke hotelovernachtingen in april op driekwart van het niveau van maart 2019.

De bank stelt dat de sterke opkomst van onlinevergaderingen, een toegenomen milieubewustzijn en hogere kosten zorgen voor enige terughoudendheid bij een deel van de zakenreizigers. Tijdens de coronacrisis ging het aantal zakelijke hotelovernachtingen hard onderuit vanwege de lockdowns en reisbeperkingen. Vorig jaar was al wel enig herstel te zien.

ABN AMRO zegt dat hotels in de vier grootste steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voorzien in ruim 60 procent van alle zakelijke hotelovernachtingen in Nederland. Dat waren 13 miljoen zakelijke overnachtingen in 2019. Daarmee zijn die overnachtingen een belangrijke inkomstenbron voor deze steden.

Het aantal toeristische overnachtingen in hotels toont volgens ABN AMRO veel sterker herstel. In april lag het aantal hotelovernachtingen door toeristen hoger dan voor de pandemie.

ABN AMRO vraagt zich af of er ooit volledig herstel zal zijn van de markt voor zakenreizen. De bank zegt dat tijdens de pandemie is gebleken dat met bijvoorbeeld videobellen een goed alternatief is te vinden. Ook kunnen bedrijven minder zakenreizen maken om zo de uitstoot van CO2 terug te dringen. Een groep van grote Nederlandse bedrijven heeft al gezegd dat er minder zakenreizen zullen zijn. Verder spelen ook de gestegen reiskosten een rol. Door de dure brandstof zijn vliegtickets en autoreizen kostbaarder geworden.

Meer uit Financieel

Gegevens tienduizenden klanten van grote Duitse bank gelekt

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dochterbedrijf van een van Duitslands grootste banken, DZ Bank, is getroffen door een cyberaanval. Daardoor zijn persoonlijke gegevens van tienduizenden klanten mogelijk in verkeerde handen gevallen, zei een woordvoerster van de bank.

10 uur geleden
Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO (ANP) - Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform. Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

11 uur geleden
Habeck waarschuwt China: steun Rusland heeft economische gevolgen

BEIJING (ANP/DPA) - De Duitse minister voor Economische Zaken Robert Habeck heeft China gewaarschuwd dat de steun van het land aan Rusland economische gevolgen heeft. China stelt zich formeel op als neutrale partij na de Russische inval in Oekraïne, maar haalt de banden met Rusland wel steeds verder aan. Dat heeft de relatie tussen China en Europa onder druk gezet, zei Habeck tijdens zijn bezoek aan Beijing.

16 uur geleden
Madagaskar krijgt geld via nieuw klimaatverbond IMF en Wereldbank

WASHINGTON (ANP) - Madagaskar ontvangt als eerste land ter wereld financiële hulp via een nieuw samenwerkingsverband voor klimaatactie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. In het kader van dit programma leent het IMF zo'n 321 miljoen dollar uit aan Madagaskar.

16 uur geleden
Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen de handelsweek uitgegaan. Farmaceut Gilead Sciences stond opnieuw bij de winnaars op Wall Street, na de stevige plus een dag eerder. Vuurwapenmaker Smith & Wesson Brands had juist een slechte dag door een sombere voorspelling voor de omzet in het lopende kwartaal.

1 dag geleden
Apple stelt lancering AI-producten in Europa voorlopig uit

BRUSSEL (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Apple stelt de lancering van bepaalde producten rond kunstmatige intelligentie (AI) in Europa voorlopig uit in verband met onzekerheden over regelgeving van de Europese Unie om de macht van grote techbedrijven binnen de perken te houden. Het gaat daarbij volgens het bedrijf om Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing die dit jaar nog niet beschikbaar worden voor gebruikers in de EU.

1 dag geleden
Grote staking op komst bij Britse staalfabrieken Tata Steel

PORT TALBOT (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Werknemers van staalbedrijf Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk gaan staken uit protest tegen het schrappen van wel 2800 banen en de sluiting van twee hoogovens in de staalfabriek in Port Talbot in Wales. Ongeveer 1500 werknemers zijn volgens vakbond Unite van plan om vanaf 8 juli het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen. Volgens Unite is het voor het eerst in meer dan veertig jaar dat er gestaakt wordt door staalarbeiders in het Verenigd Koninkrijk.

1 dag geleden