Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN: zakelijke hotelovernachtingen nog onder niveau voor corona

ABN: zakelijke hotelovernachtingen nog onder niveau voor corona

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal overnachtingen van zakenreizigers in Nederlandse hotels is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis, ondanks dat er meer zakenreizen worden gemaakt. Dat meldt ABN AMRO in een rapport. Volgens de bank lag het aantal zakelijke hotelovernachtingen in april op driekwart van het niveau van maart 2019.

De bank stelt dat de sterke opkomst van onlinevergaderingen, een toegenomen milieubewustzijn en hogere kosten zorgen voor enige terughoudendheid bij een deel van de zakenreizigers. Tijdens de coronacrisis ging het aantal zakelijke hotelovernachtingen hard onderuit vanwege de lockdowns en reisbeperkingen. Vorig jaar was al wel enig herstel te zien.

ABN AMRO zegt dat hotels in de vier grootste steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht voorzien in ruim 60 procent van alle zakelijke hotelovernachtingen in Nederland. Dat waren 13 miljoen zakelijke overnachtingen in 2019. Daarmee zijn die overnachtingen een belangrijke inkomstenbron voor deze steden.

Het aantal toeristische overnachtingen in hotels toont volgens ABN AMRO veel sterker herstel. In april lag het aantal hotelovernachtingen door toeristen hoger dan voor de pandemie.

ABN AMRO vraagt zich af of er ooit volledig herstel zal zijn van de markt voor zakenreizen. De bank zegt dat tijdens de pandemie is gebleken dat met bijvoorbeeld videobellen een goed alternatief is te vinden. Ook kunnen bedrijven minder zakenreizen maken om zo de uitstoot van CO2 terug te dringen. Een groep van grote Nederlandse bedrijven heeft al gezegd dat er minder zakenreizen zullen zijn. Verder spelen ook de gestegen reiskosten een rol. Door de dure brandstof zijn vliegtickets en autoreizen kostbaarder geworden.

Meer uit Financieel

NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

42 minuten geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

1 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

1 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

3 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiƫnten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

4 uur geleden
De Unie roept werknemers ING Amsterdam op volgende week te staken

AMSTERDAM (ANP) - Werknemers van ING in de regio Amsterdam worden opgeroepen om volgende week voor een dag het werk neer te leggen, zegt Inge de Vries, bestuurder bij De Unie. Hoewel het nog niet zeker is, gaan zij waarschijnlijk dinsdag staken.

5 uur geleden
Wall Street zet opmars voort na afname onrust in bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag verder omhoog na de stevige koerswinsten een dag eerder. Nu de rust in de bankensector is teruggekeerd kijken beleggers vooral uit naar de favoriete inflatiemaatstaf van de Federal Reserve, die vrijdag op het programma staat. Ook zal worden gelet op toespraken van de presidenten van de centrale banken van Boston en Minneapolis die mogelijk meer aanwijzingen bevatten over de toekomstige rentestappen van de Fed.

6 uur geleden