Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO schrijft waarschijnlijk weer winst, na eerdere verliezen

ABN AMRO schrijft waarschijnlijk weer winst, na eerdere verliezen

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft over het tweede kwartaal naar verwachting weer winst geboekt, na verliezen in het voorgaande kwartaal en in coronajaar 2020. Net als andere banken kan het financiële concern de laatste tijd profiteren van het herstel van de economie.

Daar staat tegenover dat de coronapandemie nog altijd niet voorbij is en banken nog steeds kampen met een ongunstig renteklimaat. De spaarrente is niet voor niets al tijden erg laag en ABN AMRO-klanten met meer dan 150.000 euro op hun rekening hebben te maken met een negatieve spaarrente.

De rode cijfers in de voorgaande periode kwamen vooral door een schikking van 480 miljoen euro met het Openbaar Ministerie vanwege het tekortschieten bij het tegengaan van witwassen. Maar er waren in het eerste kwartaal ook positieve punten te benoemen. Het marktaandeel op het gebied van nieuwe hypotheken ging bijvoorbeeld wat omhoog. Daarnaast viel er al weer een deel van het bedrag vrij dat eerder apart was gezet voor leningen die mogelijk nooit meer zouden worden terugbetaald.

Mogelijk kan ABN AMRO woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers nog een update geven over de nederlaag die de bank eerder dit jaar leed bij klachteninstituut Kifid in een zaak over woekerrentes op kredieten. Van deze doorlopende kredieten met variabele rente gaf het concern er naar schatting tienduizenden uit in de periode waarvoor Kifid de bank vermaande.

Consumentenbond Claimservice kondigde in maart aan voor die leningen een miljoenenclaim bij de bank in te dienen. Later gingen de claimclub en de bank om tafel om de mogelijkheden van een compensatieregeling te onderzoeken.

Meer uit Financieel

Bedrijven keren voor record aan dividend uit

LONDEN (ANP) - Bedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een recordbedrag van ruim 313 miljard euro aan dividend uitgekeerd. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland overtroffen de dividenduitbetalingen het wereldwijde gemiddelde, volgens de Global Dividend Index van vermogensbeheerder Janus Henderson.

11 minuten geleden
Consumentenvertrouwen fractie lager, na stijging afgelopen maanden

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is in mei een fractie gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De kleine daling volgt op acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde. Mensen waren deze maand negatiever over het economisch klimaat, maar iets minder negatief over de koopbereidheid.

1 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

6 uur geleden
ASML investeert 80 miljoen euro in onderzoek TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML investeert de komende tien jaar 80 miljoen euro in onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Het geld gaat onder andere naar promotieonderzoek op het gebied van natuurkunde, technologie en kunstmatige intelligentie (AI). Ook gaan de universiteit en het techbedrijf samen onderzoek doen.

8 uur geleden
Vooral het buitenland verdient aan Nederlandse cocaïnehandel

DEN HAAG (ANP) - De opbrengsten uit de Nederlandse handel in cocaïne stromen voor het leeuwendeel door naar het buitenland. Die inschatting doet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente beschikbare cijfers. Volgens het statistiekbureau leverde de handel in cocaïne bovendien verreweg de hoogste opbrengsten op in vergelijking met andere drugs.

8 uur geleden
AI-hausse levert chipontwerper Nvidia opnieuw recordomzet op

SANTA CLARA (ANP) - Chipontwikkelaar Nvidia heeft zijn omzet en winst in het afgelopen kwartaal opnieuw fors opgevoerd. Het bedrijf staat bekend als de belangrijkste verkoper van chips die nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) ondersteunen. Nu veel techbedrijven in een race zijn verwikkeld om de geavanceerdste AI-modellen te ontwikkelen, boekt Nvidia recordresultaten.

9 uur geleden
Beurzen in New York sluiten lager na notulen Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden verliezen gesloten. De bekendste graadmeters op Wall Street daalden na de publicatie van de notulen van de recentste rentevergadering van de Federal Reserve en drongen die verliezen vervolgens deels terug. Uit de stukken kwam naar voren dat sommige beleidsmakers van de centrale bank zich afvroegen of de rentes wel hoog genoeg waren om de inflatie onder controle te krijgen.

9 uur geleden