Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO schrijft waarschijnlijk weer winst, na eerdere verliezen

ABN AMRO schrijft waarschijnlijk weer winst, na eerdere verliezen

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft over het tweede kwartaal naar verwachting weer winst geboekt, na verliezen in het voorgaande kwartaal en in coronajaar 2020. Net als andere banken kan het financiële concern de laatste tijd profiteren van het herstel van de economie.

Daar staat tegenover dat de coronapandemie nog altijd niet voorbij is en banken nog steeds kampen met een ongunstig renteklimaat. De spaarrente is niet voor niets al tijden erg laag en ABN AMRO-klanten met meer dan 150.000 euro op hun rekening hebben te maken met een negatieve spaarrente.

De rode cijfers in de voorgaande periode kwamen vooral door een schikking van 480 miljoen euro met het Openbaar Ministerie vanwege het tekortschieten bij het tegengaan van witwassen. Maar er waren in het eerste kwartaal ook positieve punten te benoemen. Het marktaandeel op het gebied van nieuwe hypotheken ging bijvoorbeeld wat omhoog. Daarnaast viel er al weer een deel van het bedrag vrij dat eerder apart was gezet voor leningen die mogelijk nooit meer zouden worden terugbetaald.

Mogelijk kan ABN AMRO woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers nog een update geven over de nederlaag die de bank eerder dit jaar leed bij klachteninstituut Kifid in een zaak over woekerrentes op kredieten. Van deze doorlopende kredieten met variabele rente gaf het concern er naar schatting tienduizenden uit in de periode waarvoor Kifid de bank vermaande.

Consumentenbond Claimservice kondigde in maart aan voor die leningen een miljoenenclaim bij de bank in te dienen. Later gingen de claimclub en de bank om tafel om de mogelijkheden van een compensatieregeling te onderzoeken.

Meer uit Financieel

Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

15 minuten geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

37 minuten geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

1 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

1 uur geleden
Licht verlies op Amsterdamse beurs, Prosus grootste winnaar

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies gesloten, waarbij beleggers richting zoeken nu het onduidelijk is welke kant het rentebeleid van centrale banken opgaat. Techinvesteerder Prosus was van de AEX-bedrijven de grootste winnaar. Betalingsverwerker Adyen en chipmachinefabrikant ASML stonden juist onderaan in de hoofdgraadmeter.

2 uur geleden
Gemeenten: goed dat er eindelijk statiegeld op blik komt

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat er eindelijk per 1 april statiegeld op blikjes bier, frisdrank en andere dranken wordt ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de VNG is daar de afgelopen jaren stevig voor gelobbyd omdat een groot deel van het zwerfafval op straat en in de natuur uit blikjes bestaat.

3 uur geleden
Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren

ROTTERDAM (ANP) - Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren omdat het energiebedrijf hen maandenlang een te lage vergoeding bood voor het terugleveren van overtollige opgewekte stroom. Eneco zette de zogeheten terugleververgoeding per 5 september vorig jaar op 0,09 euro per kilowattuur, maar verzuimde daarover alle klanten goed te informeren.

3 uur geleden