Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO MeesPierson verwacht geen economische recessie

ABN AMRO MeesPierson verwacht geen economische recessie

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO MeesPierson verwacht dat een wereldwijde economische recessie voorlopig kan worden vermeden. De private bank van ABN AMRO in Nederland erkent dat productieproblemen voor bedrijven, zoals verstoringen in toeleveringsketen, door de oorlog in Oekraïne zijn verergerd en dat de inflatievooruitzichten zijn verslechterd. Daar staat tegenover dat grote delen van de dienstensector in de ontwikkelende economieën nog herstellen van de impact van de coronapandemie.

"Daarnaast zien we positieve factoren die als ‘schokdempers’ kunnen fungeren", zegt beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson in een toelichting op een halfjaarlijkse visie van de bank op de beleggingsstrategie. "Consumenten hebben bijvoorbeeld aanzienlijke spaartegoeden opgebouwd. Dat biedt tegenwicht aan de daling van de koopkracht."

ABN AMRO MeesPierson geeft de voorkeur aan Amerikaanse aandelen boven Europese. Dat komt doordat de oorlog in Oekraïne in Europa meer effect kan hebben op de economische vooruitzichten. Op sectorniveau geeft de bank de voorkeur aan financiële instellingen, gezondheidszorg en grondstoffen.

ABN AMRO MeesPierson is naar eigen zeggen de grootste private bank van Nederland. Dat is dienstverlening voor rijke klanten. Om klant te worden bij ABN AMRO MeesPierson moet je minstens een half miljoen euro aan besteedbaar vermogen hebben.

Meer uit Financieel

Amazon laat satellieten door rivaal SpaceX de ruimte inschieten

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft een contract getekend met Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper. Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde, maar vertrouwt daarbij voortaan dus deels op zijn belangrijkste rivaal. SpaceX heeft voor het eigen Starlink al zo'n 5000 satellieten de ruimte ingeschoten om eveneens internet aan te bieden.

4 uur geleden
OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

7 uur geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

8 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

21 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

23 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

23 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

1 dag geleden