Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABBA treedt definitief niet op tijdens Eurovisie Songfestival

ABBA treedt definitief niet op tijdens Eurovisie Songfestival

STOCKHOLM (ANP) - ABBA treedt definitief niet op tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden, volgend jaar. Dat hebben leden Björn Ulvaeus en Benny Andersson laten weten aan de BBC.

Het interview met Ulvaeus en Andersson, die samen met Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad de Zweedse groep vormen, wordt donderdag uitgezonden op de Britse zender. "Ik wil niet. En als ik niet wil, doen de anderen het ook niet", aldus Andersson. "Het is voor ons alle vier hetzelfde. Iemand zegt nee? Dan is het een nee." Ulvaeus voegt toe dat de band ook het vijftigjarig bestaan kan vieren zonder op te treden tijdens het muziekevenement.

Het songfestival wordt volgend jaar in Zweden georganiseerd, omdat de Zweedse zangeres Loreen dit jaar won met haar nummer Tattoo. Er werd direct gespeculeerd over een eventueel optreden van ABBA. In 2024 is het namelijk ook vijftig jaar geleden dat de popgroep het Eurovisie Songfestival won met het nummer Waterloo.

Meer uit Buitenland

Ook na gesjor België nog geen steun voor natuurherstelwet EU

BRUSSEL (ANP) - De kansen voor de Europese natuurherstelwet slinken steeds meer. Verwoede pogingen van EU-voorzitter België om alsnog genoeg steun voor de omstreden wet te vinden zijn vooralsnog vergeefs, zeggen EU-diplomaten. En over twee weken moet België het wetsvoorstel overdragen aan tegenstander Hongarije, dat dan als nieuwe EU-voorzitter aantreedt.

5 minuten geleden
Twee doden bij explosies in parkeergarage Zwitserse Nussbaumen

NUSSBAUMEN - (ANP/AFP) - Twee personen zijn om het leven gekomen en elf lichtgewond geraakt bij diverse explosies en een brand in een ondergrondse parkeergarage in het Zwitserse Nussbaumen, vlak bij Zürich, aldus de politie in een persverklaring vrijdag.

17 minuten geleden
Nog een persoon vermist na explosie in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De voorlopige balans van de explosie in Antwerpen is vier doden, drie zwaargewonden en twee lichtgewonden, aldus de politie. Er blijft nog zeker één persoon vermist. Ook vrijdagochtend wordt er verder gezocht naar eventuele slachtoffers onder het puin van het door een zware explosie getroffen appartementsgebouw aan de Sint-Bernardsesteenweg.

1 uur geleden
Rusland zegt 87 Oekraïense drones te hebben onderschept

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 87 Oekraïense drones neergehaald, aldus het Russische ministerie van Defensie. Zeventig daarvan zouden de zuidelijke regio Rostov in Rusland als doelwit hebben gehad. In die regio is het hoofdkwartier van de militaire operatie tegen Oekraïne gevestigd.

1 uur geleden
Japanse Okinawa evacueert honderdduizenden om aardverschuivingen

NAHA (ANP) - Het bestuur van de Japanse stad Naha heeft 160.044 huishoudens, wat gelijkstaat aan 313.795 mensen, bevolen de stad te verlaten. Het evacuatiebevel is gegeven vanwege het extreem hoge risico op aardverschuivingen, als gevolg van de hevige regen die het eiland Okinawa teistert. Dat meldt de Japanse omroep NHA.

5 uur geleden
Moslims beginnen aan jaarlijkse bedevaartstocht naar Mekka

MEKKA (ANP) - Moslims beginnen in Saudi-Arabië aan de hadj. De pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka duurt tot en met woensdag en gaat ook dit jaar gepaard met hitte. De Saudische autoriteiten houden rekening met gemiddelde temperaturen tot wel 48 graden.

6 uur geleden
Tienjarig meisje omgekomen bij explosie Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Na de explosie in een appartementengebouw in Antwerpen is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin vandaan gehaald. Het gaat volgens Belgische media om een tienjarig meisje.

10 uur geleden