Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABBA gaat ondanks nieuwe muziek toch uit elkaar

ABBA gaat ondanks nieuwe muziek toch uit elkaar

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse popgroep ABBA komt na het nieuwe album, dat komende maand verschijnt, niet meer bij elkaar. In een interview met de Britse krant The Guardian vertelt Benny Andersson (74) dat dit "het definitieve einde" van ABBA is.

Op 5 november verschijnt - voor het eerst in veertig jaar - een nieuw album van ABBA. Donderdag brengt de groep de single Just A Notion uit, vorige maand verschenen de nummers I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down al. Daarnaast komen er in een speciale nieuwe zaal in Londen concerten met hologrammen van de vier bandleden. Een hologram is een driedimensionale afbeelding die beweegt en los lijkt te staan.

"Dit is het en dit is zoals het moet zijn. In 1982 gingen we ook uit elkaar maar toen hebben we nooit gezegd dat het voorgoed voorbij was. Nu is dat wel het geval, het is mooi geweest", aldus Andersson in The Guardian. De eerdere opsplitsing verliep niet bepaalt amicaal en zorgde voor een lange verwijdering tussen de bandleden. Deze tweede "scheiding" verloopt een stuk vriendelijker, vertelt de zanger.

De concerten met Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson zullen, vanaf 27 mei, nog wel te zien zijn in Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. De vier bandleden hebben de concerten al opgenomen.

ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo. De band had grote hits met nummers als Dancing Queen, Mamma Mia en The Winner Takes It All.

Meer uit Buitenland

Letse buitenlandminister treedt af om schandaal met privévluchten

RIGA (ANP/RTR) - De Letse buitenlandminister Krisjanis Karins treedt af, melden Letse media. Hij wordt al maanden geplaagd door een schandaal rond het gebruik van privévluchten in zijn tijd als premier en vorige week kondigde het Openbaar Ministerie aan dat het een onderzoek opent naar mogelijke "verspilling van belastinggeld".

19 minuten geleden
Poetin belt met Afrikaanse leiders om banden aan te halen

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag telefonisch overlegd met zijn Zuid-Afrikaanse collega Cyril Ramaphosa. Eerder deze week telefoneerde hij al met leiders van Mali, Niger en Congo. Moskou wil de banden met Afrikaanse landen aanhalen en profileert Rusland als vriendelijk land zonder koloniaal verleden in Afrika.

34 minuten geleden
Verdachte aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

MOSKOU (ANP/RTR) - Een van de verdachten die vastzit vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week is is in beroep gegaan tegen zijn voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.

2 uur geleden
Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder denkt dat zijn vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin kan helpen bij het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. Hij vindt dat het Westen met Poetin moet onderhandelen.

5 uur geleden
Japan heeft weer contact met maanlander

TOKIO (ANP) - De lander die Japan eind januari op de maan zette, heeft ook de tweede maannacht doorstaan. Maanlander SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) heeft nieuwe beelden naar aarde gestuurd, zo laat het Japanse ruimtevaartprogramma JAXA donderdag weten.

9 uur geleden
Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.

11 uur geleden
Twee lichamen geborgen na brugongeluk Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Bij de zoekactie naar vermisten bij het brugongeluk in Baltimore zijn twee lichamen geborgen, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vier anderen worden nog vermist.

14 uur geleden