Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aaronson schiet het al gedegradeerde Vitesse naar zege op Fortuna

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-2 gewonnen. Paxten Aaronson was de grote man bij de thuisploeg die vorige week na aftrek van 18 punten uit de Eredivisie degradeerde. De Amerikaanse middenvelder scoorde tweemaal.

Vitesse moest 18 punten inleveren omdat het niet kon voldoen aan de eisen van de licentiecommissie van de KNVB. Daardoor staat vast dat de club uit Arnhem volgend seizoen na 35 jaar niet meer in de Eredivisie speelt. Maar Vitesse heeft grotere zorgen. De club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en moet voor 15 juni een begroting inleveren die de licentiecommissie van de KNVB gunstig stemt. Lukt dat niet, dan mag het ook niet in de eerste divisie uitkomen.

Paxten Aaronson schoot Vitesse in de 22e minuut op voorsprong (1-0). Inigo Córdoba maakte in de 44e minuut gelijk voor Fortuna Sittard en Justin Lonwijk schoot de bezoekers in de 50e minuut op voorsprong. Hij benutte een strafschop, nadat verdediger Ramon Hendriks van Vitesse de ingevallen Kristoffer Peterson had gevloerd.

De ingevallen Marco van Ginkel maakte in de 68e minuut het tweede doelpunt van Vitesse. Aaronson liet de bijna 18.000 toeschouwers in het Gelredome opnieuw juichen (3-2). Vitesse eindigde het duel met tien man. Giovanni van Zwam kreeg in de slotfase een tweede gele kaart.

Meer uit Voetbal

Aanvoerder De Jong baalt van mislopen puntenrecord met PSV

SITTARD (ANP) - PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalde zichtbaar van het gelijkspel van de kampioen bij Fortuna Sittard. "Gelukkig maken we nog de 1-1 en verliezen we niet, maar het is natuurlijk wel balen dat je niet wint. We hadden mooie dingen kunnen neerzetten", zei de spits tegen ESPN over het puntenrecord in de Eredivisie. Met nog één wedstrijd te gaan kan PSV (88 punten) het record van Ajax uit 1971/1972 (93 punten volgens de huidige telling) nu niet meer evenaren.

47 minuten geleden
Oranje-international Depay maakt rentree bij winnend Atlético

MADRID (ANP) - Memphis Depay heeft na ruim een maand blessureleed zijn rentree gemaakt bij Atlético Madrid. De Oranje-international viel een kwartier voor tijd in tijdens de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen RC Celta.

1 uur geleden
Van 't Schip weet niet of Henderson bij Ajax blijft

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip weet niet of Jordan Henderson volgend seizoen nog bij Ajax speelt. De trainer heeft ook vernomen dat de middenvelder niet tevreden is over het topsportklimaat bij de club uit Amsterdam. "Daar heb ik wel gemengde gevoelens over", zei de coach na een zege van 3-0 op Almere City.

Scorende Bergwijn voelt zich eindelijk weer vrij in zijn hoofd

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn leidde Ajax met drie doelpunten tegen Almere City (3-0) naar de vijfde eindklassering in de Eredivisie. "Ik voelde me vrij in mijn hoofd", zei de aanvoerder. "Dat is dit seizoen inderdaad wel eens anders geweest. Dat moet natuurlijk wel. Maar we zijn allemaal mensen. Als het niet loopt dan ga je soms niet voor de actie maar speel je meer op safe. Je speelt dan minder op gevoel of met het verstand op nul."

Trainer Van 't Schip toch wel blij met vijfde plaats voor Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip had niet veel woorden nodig om de zege van Ajax op Almere City te omschrijven (3-0). "Het was tien minuten Steven Bergwijn", zei hij over de maker van drie doelpunten. "Dat was het eigenlijk wel."

Vijfde plek uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht kan zich na de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam (0-1) niet meer direct plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen. Ajax is door de zege op Almere City FC (3-0) zeker van de vijfde plek, die recht geeft op de voorronde van de Europa League. Utrecht en Sparta kunnen zich richten op de play-offs, waarin ze elkaar later deze maand mogelijk opnieuw tegenkomen.

2 uur geleden
Bergwijn schiet Ajax met hattrick naar vijfde eindklassering

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn heeft Ajax aan een eenvoudige zege op Almere City (3-0) geholpen. De aanvoerder had voor rust met drie doelpunten binnen negen minuten een groot aandeel in een overwinning in de Johan Cruijff ArenA. Ajax stelde met die zege de vijfde plaats van de Eredivisie veilig