Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aardbeving treft New York en omgeving

Aardbeving treft New York en omgeving

NEW YORK (ANP/RTR) - De stad New York en omgeving zijn vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 4.8, meldt het Amerikaanse geologische instituut USGS. De gevolgen lijken beperkt. Er zijn geen meldingen bekend van gewonden of grote schade.

New Yorkers kunnen doorgaan met hun dagelijkse bezigheden, vertelde de New Yorkse burgemeester Eric Adams tijdens een persconferentie. De situatie wordt verder in de gaten gehouden en er vinden inspecties plaats. Scholen blijven open. De autoriteiten houden rekening met eventuele naschokken en adviseren mensen zich hierop voor te bereiden.

Het epicentrum van de beving lag in de staat New Jersey, maar was te voelen in het aangrenzende New York en andere nabijgelegen staten. De beving deed zich voor bij de plaats Lebanon, op een diepte van 4,7 kilometer. De beving had korte tijd gevolgen voor het vliegverkeer in meerdere staten, meldde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA). Maar er kan weer worden gevlogen van en naar alle vliegvelden in New York.

Biden

New Yorkers werden vlak na de beving via een melding op hun telefoons geadviseerd binnen te blijven en bij verwondingen de nooddiensten te bellen, aldus The New York Times. In die melding stond een linkje naar een pagina van de USGS met informatie over wat mensen kunnen doen om zichzelf tijdens een aardbeving te beschermen.

President Joe Biden is op de hoogste gesteld van de aardbeving. Het Witte Huis staat in contact met landelijke, staats- en lokale functionarissen, meldt een woordvoerder.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

4 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

4 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

7 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

7 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

8 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

9 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

9 uur geleden