Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aardbeving met kracht 1.8 in Drentse Winde

Aardbeving met kracht 1.8 in Drentse Winde

WINDE (ANP) - Bij het Drentse dorp Winde, tien kilometer ten zuiden van Groningen, is in de nacht van zaterdag op zondag een aardbeving gemeten. Volgens het KNMI ligt het epicentrum op zo'n 3 kilometer diepte.

De beving had een kracht van 1.8 en gebeurde rond 01.40 uur. Er zijn nog geen berichten van schade.

Het is de vierde beving deze maand in deze regio met een kracht om en nabij de 2.0. In juli werden in Groningen ook diverse aardbevingen gemeld.

Die bevingen in de provincie Groningen en omgeving worden vrijwel altijd veroorzaakt door de gaswinning in de provincie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Verdachte gearresteerd in trein Apeldoorn om bommelding

APELDOORN (ANP) - Een arrestatieteam van de politie heeft in een trein bij station Apeldoorn een verdachte aangehouden die een bommelding had gedaan. De stilstaande trein wordt nu doorzocht met honden, meldt de politie. De passagiers die nog in de trein zaten, worden met de bus vervoerd en opgevangen.

1 uur geleden
Rutte: elke naam op Holocaustmonument is een monument op zich

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft in Amsterdam het Holocaust Namenmonument onthuld. Ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog zijn daar de namen, geboortedata en leeftijden bij overlijden te vinden van ruim 102.000 Nederlandse slachtoffers van de Holocaust, zowel Joden als Sinti en Roma. Demissionair premier Mark Rutte vindt het Namenmonument een eerbetoon aan ieder slachtoffer persoonlijk, "met elke naam als een monument op zichzelf, een gedenkplek voor ieder individu, voor ieder levensverhaal".

2 uur geleden
Tientallen demonstreren tegen sluiting Kroondomein Het Loo

APELDOORN (ANP) - Tientallen demonstranten zijn zondagmiddag het afgesloten Kroondomein Het Loo bij Apeldoorn ingegaan. Ze ageerden tegen de afsluiting van het gebied per 15 september door de koning. "Dit is geen eigendom van de Kroon, dit is uw eigendom", zei Floris Müller, voorzitter van vereniging Republiek. Op twee plekken in het bos wachtten bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) van het Kroondomein de demonstranten op.

3 uur geleden
Geallieerde militairen van Slag om Arnhem weer herdacht

OOSTERBEEK (ANP) - Op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek zijn zondag de ruim 1750 geallieerde militairen herdacht die er liggen begraven. Zij zijn gesneuveld tijdens de Slag om Arnhem, in 1944. Vanwege corona was de herdenking ook dit jaar besloten.

5 uur geleden
Statiegeld succes: minder plastic flesjes op World Cleanup Day

DEN HAAG (ANP) - Het op 1 juli van dit jaar ingevoerde statiegeld op plastic flesjes heeft resultaat geboekt: het aandeel flesjes in het gevonden zwerfafval is met 37 procent afgenomen. Dat meldt een verheugde Plastic Soup Foundation na de grote zwerfvuilopruimactie van zaterdag, op World Cleanup Day.

5 uur geleden
Spinnentelling: de kruisspin doet het weer wat beter

LEIDEN (ANP) - De 'winnaar' van de Spinnentelling 2021 is de kruisspin, gevolgd door de grote trilspin en de gewone huisspin. Er zijn gemiddeld per tuin meer kruisspinnen geteld dan in de afgelopen droge zomers. Dat concludeert het EIS Kenniscentrum Insecten na de telling van vorig weekend. Dat was de negende editie.

9 uur geleden
Herdenking op Airborne begraafplaats Oosterbeek weer besloten

OOSTERBEEK (ANP) - Op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven, die zijn gesneuveld tijdens de Slag om Arnhem. Zondag worden zij traditiegetrouw herdacht, dit jaar voor de 77e keer. Vanwege corona is dat ook dit jaar in besloten kring.

14 uur geleden