Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerders dragen later deze maand weer OneLove-band

Aanvoerders dragen later deze maand weer OneLove-band

ZEIST (ANP) - Aanvoerders van clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie spelen in het weekend van 17 tot en met 19 maart weer met de OneLove-band voor gelijkheid en verbinding. Dit gebeurt, net als vorig jaar, rond de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Voetbalbond KNVB, sportzender ESPN en belangenorganisaties Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie spraken vorig jaar al de wens uit om dit elk jaar te doen rond deze dag.

De KNVB wil de OneLove-actie uitbreiden naar het amateur- en schoolvoetbal. Amateurclubs krijgen allemaal een vlag opgestuurd om op de club te hangen om te laten zien dat iedereen welkom is. "We merkten dat daar behoefte aan was", zegt een woordvoerder. De actie later deze maand wordt ook op andere manieren groter dan eerder, maar daar wordt later meer over bekend.

De komende OneLove-actie is de eerste sinds de ophef rond de actie rond coming-outdag in oktober. De aanvoerders Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) weigerden de band toen te dragen. "Het is iemands goed recht als hij niet meedoet", aldus de KNVB-zegsman. "Het doel is niet dat iedere aanvoerder de band draagt. Maar hoe meer, hoe beter." Ook voor de komende coming-outdag staat de actie weer gepland.

Oranje wilde eind vorig jaar samen met wat andere landen tijdens het WK ook met de OneLove-band spelen, maar dat mocht niet van de FIFA.

Meer uit Voetbal

Spits Kane wil vertrouwen krijgen uit EK-duel met Slovenië

BLANKENHAIN (ANP/RTR) - Harry Kane weet dat hij beter moet presteren op het EK in Duitsland, maar is niet in paniek. Dat zei de Engelse spits zondag bij een persconferentie. "Heb ik tot nu toe op mijn best gespeeld? Nee. Maar op het EK in 2021 en het WK daarna scoorde ik helemaal niet in de groepsfase, dus dat ene doelpunt is al een bonus."

18 minuten geleden
Gakpo ziet het op EK wel goed komen met naar vorm zoekende Depay

WOLFSBURG (ANP) - Cody Gakpo maakt zich op het EK vooralsnog niet druk om Memphis Depay. De aanvaller van Liverpool, die op een persconferentie met Wout Weghorst een ontspannen indruk maakte, ziet het uiteindelijk wel goed komen met de naar vorm zoekende spits van het Nederlands elftal.

51 minuten geleden
Spits Weghorst voelt dat basisplaats bij Oranje dichterbij komt

WOLFSBURG (ANP) - Wout Weghorst voelt dat hij steeds dichter bij een basisplaats in Oranje komt. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om het Nederlands elftal beter te maken", zei de spits op een persconferentie in de perskamer van zijn oude club VfL Wolfsburg. "Ik zie de schoonheid van invallen en scoren, maar ik zie mezelf natuurlijk het liefst in de basis. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier belangrijk kan zijn."

1 uur geleden
Gakpo denkt dat Oostenrijk meer druk naar voren zet dan Frankrijk

WOLFSBURG (ANP) - Cody Gakpo verwacht dat Oostenrijk in de laatste groepswedstrijd op het EK tegen het Nederlands elftal meer druk naar voren zet dan Frankrijk vrijdag deed. "Daar moeten we goed op voorbereid zijn. Dat gaan we vandaag bespreken, hoe we dat gaan aanpakken", vertelde de linksbuiten voorafgaand aan een training tijdens een persconferentie in Wolfsburg.

1 uur geleden
Weghorst wil voorlopig niet over Ajax of FC Twente praten

WOLFSBURG (ANP) - Wout Weghorst is even niet bezig met zijn toekomst als clubvoetballer. "Natuurlijk zijn er dingen die spelen op de achtergrond", zei een van de spitsen van Oranje op een persconferentie in de perskamer van zijn oude club VfL Wolfsburg. "Maar ik heb een pad uitgestippeld. Ik wil hier op het EK in topvorm zijn. Ik ben gefocust en ik wil niet met andere dingen bezig zijn. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er wel iets zal zijn."

1 uur geleden
UEFA schorst Albanese spits Daku voor twee duels

BERLIJN (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft de Albanese spits Mirlind Daku voor twee wedstrijden geschorst om provocerende teksten. Daku mist sowieso maandag de laatste groepswedstrijd tegen Spanje en mogelijk ook de achtste finale van zijn land.

1 uur geleden
UEFA scherpt maatregelen op EK aan na veldbestormers

DORTMUND (ANP/DPA) - De UEFA gaat de veiligheidsmaatregelen aanscherpen tijdens het EK met betrekking tot het voorkomen van het bestormen van het veld door fans. Zaterdagavond werd Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tussen Portugal en Turkije meerdere keren opgezocht door fans.

2 uur geleden