Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerder Wijndal verlengt tot medio 2024 bij AZ

Aanvoerder Wijndal verlengt tot medio 2024 bij AZ

ALKMAAR (ANP) - Owen Wijndal heeft zijn contract bij AZ met een jaar verlengd. De 22-jarige aanvoerder en Oranje-international heeft bijgetekend tot de zomer van 2024. De linksback is al enkele jaren een vaste waarde in de hoofdmacht van AZ.

Na het vertrek vorig jaar van Teun Koopmeiners naar Atalanta nam Wijndal de aanvoerdersband over. De elfvoudig international behoorde afgelopen zomer tot de EK-selectie van het Nederlands elftal. Wijndal kwam op het EK als invaller twee keer in actie.

Wijndal wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Ajax. AZ voorkomt met de contractverlenging dat de verdediger volgend jaar gratis weggaat of komende zomer voor een bescheiden prijs verkocht moet worden.

Goede afspraken

"Ik had nog maar een eenjarig contract, dan loop je het risico transfervrij de deur uit te lopen", zei Wijndal. "Maar ik heb hier zoveel meegemaakt en zoveel aan AZ te danken dat ik dat niet wil. We hebben daarom nu goede afspraken gemaakt waardoor ik de club help en de club mij helpt."

De verdediger hoopt uiteindelijk een mooie stap te maken. "Maar ik ben nu de trotse aanvoerder van AZ en ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Dit seizoen wil ik met de ploeg zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. Daar gaan we alles voor doen."

Goed gevoel

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat Wijndal voor een jaar heeft bijgetekend. "Ik merk ook bij jongens die vanuit de AZ Jeugdopleiding zijn doorgestroomd naar het eerste elftal dat ze allemaal weten waar ze vandaan komen. Ze houden er een goed gevoel aan over als zij iets voor de club kunnen betekenen. Dat geldt ook voor Owen."

AZ werd donderdag uitgeschakeld in de achtste finales van de Conference League. De thuiswedstrijd tegen Bodø/Glimt eindigde na verlenging in 2-2. Na de reguliere speeltijd stond het in Alkmaar 2-1, wat vorige week bij het eerste duel in Noorwegen de eindstand was.

Meer uit Voetbal

Schouten blij met komst Zirkzee: potentie op wereldtopper te zijn

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten is blij dat Joshua Zirkzee alsnog aan de selectie van het Nederlands elftal is toegevoegd. "Ik weet hoe goed hij kan zijn. Hij heeft de potentie om een wereldtopper te zijn", aldus de middenvelder van PSV voor aanvang van een besloten training in Wolfsburg. Zirkzee werd aan de groep toegevoegd omdat spits Brian Brobbey hamstringklachten heeft.

3 minuten geleden
Trainer Dijkhuizen per direct weg bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - Voetbalclub Excelsior heeft afscheid genomen van trainer Marinus Dijkhuizen. De club wil na de degradatie van afgelopen seizoen "aan een nieuwe fase beginnen". De 52-jarige coach begon in januari 2020 aan zijn tweede periode als hoofdtrainer bij de Rotterdamse formatie.

28 minuten geleden
Verdediger Hummels vertrekt definitief bij Dortmund

DORTMUND (ANP) - Verdediger Mats Hummels vertrekt bij Borussia Dortmund. Dat heeft de Duitse club vrijdag bekendgemaakt. De 35-jarige Duitser speelde in totaal dertien seizoenen voor de club.

1 uur geleden
Coach Oranje-opponent Polen rekent op Lewandowski in tweede duel

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Michal Probierz van Oranje-opponent Polen denkt dat hij waarschijnlijk weer de beschikking heeft over sterspeler Robert Lewandowski voor de tweede EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. Dat zei de coach twee dagen voor het eerste duel met het Nederlands elftal van zondag. De spits liep maandag in de oefeninterland tegen Turkije een spierscheuring op.

1 uur geleden
Giroud ontkracht berichten over ziektegevallen in Franse selectie

PADERBORN (ANP/DPA) - De Franse voetballers zijn fris en klaar voor het EK. Dat zegt spits Olivier Giroud na berichten over verschillende ziektegevallen in de selectie van de groepsgenoot van Oranje. "Jullie hoeven je geen zorgen te maken. Iedereen is er klaar voor."

1 uur geleden
Voetbalclub Udinese stelt Runjaic aan als opvolger van Cannavaro

UDINE (ANP) - Voetbalclub Udinese heeft Kosta Runjaic aangesteld als nieuwe trainer. De 53-jarige Duitser is in Udine de opvolger van Fabio Cannavaro, van wie onlangs afscheid werd genomen.

3 uur geleden
Voetbalsters Oranje vallen buiten top 10 op FIFA-ranglijst

NYON (ANP) - De Nederlandse voetbalsters zijn drie plekken gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje staat nu elfde, zo blijkt uit de nieuwe ranking van de wereldvoetbalbond. Spanje blijft nummer 1, gevolgd door Frankrijk. Engeland, waar Sarina Wiegman als bondscoach werkzaam is, zakte van de tweede naar de derde plek.

4 uur geleden