Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

Vitesse degradeert dit seizoen na 35 jaar uit de Eredivisie. Maar veel erger nog is dat de club moet vrezen voor een proflicentie. Vitesse heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en moet voor 15 juni een begroting inleveren waar de licentiecommissie van de KNVB mee kan leven. Vitesse verloor ruim een week geleden het laatste beetje hoop op handhaving in de Eredivisie toen het 18 punten in mindering kreeg gebracht omdat nog steeds niet aan de eisen van de licentiecommissie is voldaan.

Van Ginkel speelde tien jaar in de jeugd van Vitesse en brak als prof door bij de club uit Arnhem. "Dan hou je van die club", weet de middenvelder die later voor Chelsea, AC Milan en PSV uitkwam. Na twee zware knieblessures is de middenvelder bij Vitesse op een lager niveau aan spelen. "Maar toch had ik er sportief meer van verwacht", zei hij.

Bezuinigen

Van Ginkel mocht tegen Fortuna Sittard invallen en maakte gelijk (2-2). "Ik geloof dat ik met zes doelpunten nu zelfs onze topscorer ben", lachte hij. "Mijn contract loopt af en ik heb nog niets van de club gehoord. De kans dat ik hier blijf, is klein. Voetballen in de eerste divisie is ook eigenlijk geen optie voor mij, want zoveel clubs spelen daar op kunstgras. Dat red ik niet meer."

Vitesse moet bovendien miljoenen euro's bezuinigen als het een proflicentie voor het volgende seizoen krijgt. "Ik voel me nog steeds fit", zei Van Ginkel. "Ik had kunnen beginnen tegen Fortuna maar de trainer heeft anders besloten. Daar was ik het uiteraard niet helemaal mee eens. Maar ik vind het mooi dat het publiek achter ons is blijven staan. De fans zijn het hele seizoen al best positief. Dat is knap. Ik verlaat Vitesse ook niet omdat ik ze in de steek wil laten. Dat is zeker niet het geval."

Meer uit Voetbal

NAC Breda neemt afstand van Roda JC in eerste duel play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft in de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs ruim gewonnen van Roda JC. De Bredanaars waren in eigen huis met 3-1 te sterk. Vrijdag volgt de wedstrijd in Kerkrade.

6 minuten geleden
Duitsland met Pavlovic naar EK voetbal in eigen land

FRANKFURT (ANP/DPA) - Bondscoach Julian Nagelsmann van Duitsland heeft Aleksandar Pavlovic opgenomen in zijn selectie voor het EK voetbal. De 20-jarige middenvelder is dit seizoen doorgebroken bij Bayern München. Verdedigers Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) en Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) zijn ook zeker van een plaats in de Duitse selectie.

2 uur geleden
Van Boekel videoscheidsrechter bij finale van Europa League

NYON (ANP) - Pol van Boekel is op 22 mei videoscheidsrechter bij de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. Dat heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt.

5 uur geleden
Spits Giroud vertrekt na drie seizoenen bij AC Milan

MILAAN (ANP) - Olivier Giroud vertrekt aan het einde van het seizoen bij AC Milan. De 37-jarige spits heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

5 uur geleden
Guardiola wil historie schrijven met Manchester City

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City heeft een historische prestatie voor het grijpen in het Engelse voetbal. De club kan dit seizoen voor de vierde keer op rij de titel veroveren in de Premier League en dat is een club niet eerder gelukt.

6 uur geleden
Blessure Aké lijkt mee te vallen, maar onzeker voor Spurs

MANCHESTER (ANP) - De blessure van Nathan Aké lijkt niet ernstig. Trainer Pep Guardiola van Manchester City zei in een persconferentie dat de verdediger zich zondag al een stuk beter voelde en maandag mogelijk al weer kan trainen. Hij liet zich niet uit over de inzetbaarheid van Aké dinsdag in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

7 uur geleden
Oranje-international Miedema na zeven jaar weg bij Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema vertrekt bij Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje kwam zeven jaar lang uit voor de Londense club en heeft een aflopend contract.

9 uur geleden