Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerder Van Ginkel blij weer eens mee te mogen doen bij PSV

Aanvoerder Van Ginkel blij weer eens mee te mogen doen bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Marco van Ginkel was blij dat hij zondag voor het eerst in bijna drie maanden tijd weer eens een basisplaats bij PSV had. Dat was te danken aan het feit dat trainer Roger Schmidt, met het oog op de return in de kwartfinale van de Conference League tegen Leicester City, een aantal vaste basisspelers rust gaf.

"Ik ben blij er weer te staan, maar het was niet moeilijk voor me om weer in het ritme te komen", aldus Van Ginkel. "Je moet fit blijven, ook als je niet speelt." De vrij eenvoudige zege op RKC geeft de aanvoerder vertrouwen voor de komende beslissende weken. "Er komen hele belangrijke wedstrijden aan en we hebben veel fitte spelers die het verschil kunnen maken. Onze focus ligt nu op de wedstrijd tegen Leicester City, daarna volgt de bekerfinale, die we ook willen winnen."

Schmidt was tevreden met Van Ginkel en de anderen die zondag tegen RKC een kans kregen. "Ik heb veel waardering voor hoe het vandaag is gegaan. De spelers die de afgelopen weken minder hebben gespeeld, hebben zich goed laten zien", zei de Duitser.

De tweede treffer kwam op naam van Jordan Teze. De verdediger scoorde nog niet eerder in de Eredivisie. Schmidt: "Het was geen makkelijk doelpunt om te maken. Zijn loopactie was goed en de afronding ook. Teze is een veelzijdige speler. Hij doet het goed centraal in de verdediging en vandaag liet hij zich uitstekend zien als rechtsback."

Meer uit Voetbal

Van de Donk en Egurrola stranden met Lyon in Champions League

LONDEN (ANP) - Voetbalsters Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk zijn met hun club Olympique Lyon gestrand in de kwartfinales van de Champions League. De Franse club ging in Londen na een gelijke stand na verlenging bij de noodzakelijke strafschoppenserie onderuit tegen Chelsea.

1 uur geleden
El Yaakoubi: geen aanvoerder Excelsior meer door miscommunicatie

ROTTERDAM (ANP) - Redouan El Yaakoubi wijt het kwijtraken van de aanvoerdersband bij Excelsior aan slechte communicatie van de club tijdens de afhandeling van de OneLove-actie. De voetballer van de Rotterdamse club ging tijdens een interview op het Youtube-kanaal van Salaheddine dieper in op zijn redenen om niet mee te willen doen aan de actie.

1 uur geleden
Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

5 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

6 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

7 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

8 uur geleden
FC Utrecht ziet toekomst in aanvaller Sanches Fernandes

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht ziet toekomst in Derensili Sanches Fernandes. De club heeft een optie in het contract van de 21-jarige aanvaller gelicht. De topscorer van Jong FC Utrecht is nu tot het einde van het volgend seizoen aan zijn huidige vereniging verbonden.

10 uur geleden