Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvoerder Matusiwa verlaat FC Groningen en tekent bij Reims

Aanvoerder Matusiwa verlaat FC Groningen en tekent bij Reims

GRONINGEN (ANP) - Aanvoerder Azor Matusiwa van FC Groningen stapt over naar de Franse club Stade de Reims. De 23-jarige middenvelder heeft een contract voor vijf jaar ondertekend bij zijn nieuwe werkgever.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wenst Matusiwa veel succes bij zijn eerste buitenlandse avontuur. "Azor is in de ruim twee seizoenen die hij bij FC Groningen speelde, uitgegroeid tot sterkhouder van het elftal. Hij heeft zich zowel op het veld als buiten de lijnen fantastisch ontwikkeld. Een leider die voorop gaat in de strijd en niet voor niets benoemd werd tot aanvoerder van het elftal."

Matusiwa werd in 2019 voor vier seizoenen gecontracteerd door FC Groningen, dat hem overnam van Ajax. Hij speelde 51 wedstrijden voor de noorderlingen. Matusiwa ontwikkelde zich bij FC Groningen tot international van Jong Oranje, waarmee hij eerder deze zomer actief was op het EK.

Van Bergen

Stade de Reims legde eind vorige week ook al buitenspeler Mitchell van Bergen van sc Heerenveen vast. De Franse club heeft aanvaller Kaj Sierhuis aan Heracles Almelo verhuurd.

Vlak voor de transferdeadline maakte FC Groningen bekend dat de 20-jarige verdediger Thomas Poll naar eerstedivisionist Almere City verkast. De Groningers hebben wel een terugkoopoptie bedongen. Poll kwam zes keer in actie voor het eerste elftal. Hij had nog een contract voor een jaar.

Meer uit Voetbal

Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

33 minuten geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

1 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

10 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

10 uur geleden
Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

10 uur geleden
Bayer Leverkusen in halve finale tegen AS Roma uit op revanche

ROME (ANP/AFP) - Bayer Leverkusen is donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma uit op revanche. Beide clubs stonden vorig seizoen in hetzelfde toernooi ook tegenover elkaar in de halve eindstrijd en toen bereikte AS Roma de finale.

11 uur geleden
Van Bronckhorst nog niet gepolst voor terugkeer bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is nog niet benaderd door Feyenoord voor een terugkeer als hoofdtrainer. "Er speelt op dit moment niks", zei hij vlak voor het duel tussen Borussia Dortmund en PSG bij RTL 7.

12 uur geleden