Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvangstijden voetbalwedstrijden onveranderd tijdens avondklok

Aanvangstijden voetbalwedstrijden onveranderd tijdens avondklok

ZEIST (ANP) - De wedstrijden in het betaalde voetbal blijven ook gedurende de periode dat de avondklok geldt in de avond gespeeld worden. De KNVB gaat niet schuiven met de aanvangstijdstippen, iets wat in andere Nederlandse topsportcompetities wel gebeurt. De overheid heeft de sportbonden de ruimte gegeven om zelf te bepalen of het noodzakelijk is om tijdens de avondklok wedstrijden te laten spelen.

Volgens de KNVB is daar in het profvoetbal sprake van. "De regel vanuit de overheid is dat ‘als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet’ dat is toegestaan. Dat geldt dus voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs, maaltijdbezorgers, journalisten, mensen die voor tv-programma’s of in ploegendiensten in fabrieken werken en ook voor professionele sporters."

De bond benadrukt dat de wedstrijden in het betaalde voetbal een positieve impact op de samenleving hebben. Uit onderzoek blijkt dat ruim 10 miljoen Nederlanders de duels in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie volgen, live of in samenvatting. "Daarmee amuseert het dus veel mensen die in de avond thuis (moeten) zitten. Wie doe je een plezier met middagwedstrijden?", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Ook inspireert het de jeugd om te blijven bewegen en sporten binnen de coronabeperkingen, wat een positieve invloed heeft op de volksgezondheid, op korte en lange termijn."

Spreiding

De avondklok gaat zaterdag in en duurt tot 10 februari. Tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's nachts mag je alleen naar buiten als dat strikt noodzakelijk is.

De KNVB heeft in samenspraak met de clubs de wedstrijden zoveel mogelijk gespreid, zodat alle duels live op televisie te zien zijn. Zo beginnen op zaterdag de wedstrijden om 16.30, 18.45, 20.00 en 21.00 uur. Volgende week is ook een midweekse speelronde met veel avondduels. "Het tenietdoen van de huidige spreiding van de wedstrijden kan de sector een nieuwe financiële strop opleveren", aldus de KNVB. "Competities in andere landen gaan nu ook door. Dus deze beslissing is niet ongewoon."

De wedstrijden worden al maandenlang in lege stadions gespeeld zonder publiek. Afgezien van de spelers en scheidsrechters zijn per duel enkele tientallen mensen in het stadion, zoals ballenkinderen, stewards en media. Zij moeten allemaal van hun werkgever een verklaring krijgen dat ze ook tijdens de avondklok op pad mogen. De KNVB regelt dat bijvoorbeeld voor de scheidsrechters, de clubs doen het voor hun spelers.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
En als het dan gaat om televisie uiçtzendingen dan maak het tijdelijk voor iedereen gratis
Louis53 1 maand geleden
Natuurlijk is het NIET nodig om wedstrijden na de avondklok te spelen en zeker omdat er geen publiek bij aanwezig is. Het lijkt verdomme wel of voetbal koning is, een spreekwoord dat hier wel weer erg veel inhoud krijgt. Er kan net zo goed om 17 uur begonnen worden dan zijn ze allemaal om 21 uur netjes thuis, net als iedereen in Nederland. Het zoveelste vorbeeld van klassejustitie de afgeklopen tijd, hoe kan het kabinet dan verwachten dat mensen zich nog aan afspraken gaan houden die nergens toe dienen en ook niet uitgelegd kunnen worden door ene Rutte, de Jonge of van Dissel

Meer uit Voetbal

Coach Ten Hag snapt emotionele Tadic maar sprak wel kort met hem

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Ajax heeft niet lang meer stilgestaan bij de woedeaanval van zijn aanvoerder Dusan Tadic zondag na de uitwedstrijd tegen PSV. De Serviër kreeg het zo aan de stok met zijn tegenstander Denzel Dumfries, dat ploeggenoten hem tegen moesten houden.

13 minuten geleden
Ten Hag wil met fris Ajax naar bekerfinale

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag benadert de halve eindstrijd van Ajax woensdag bij sc Heerenveen in de KNVB-beker als een finale. "Want als we verliezen, dan liggen we eruit", zei hij. "Het is dus alles of niets, een echte finale dus."

1 uur geleden
Ten Hag: Ihattaren is een geweldig goede voetballer

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag is gecharmeerd van Mohamed Ihattaren. "Hij is een geweldig goede voetballer", zei hij over de middenvelder die afgelopen weekeinde bij PSV buiten de selectie werd gehouden omdat hij zich niet professioneel zou hebben gedragen.

1 uur geleden
Cavani staat voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Edinson Cavani kan woensdag hoogstwaarschijnlijk zijn rentree maken bij Manchester United. Dat zei trainer Ole Gunnar Solskjaer een dag voor de uitwedstrijd tegen Crystal Palace (21.15 uur).

3 uur geleden
Aston Villa nog altijd zonder aanvoerder Grealish

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa moet het woensdag ook in de uitwedstrijd tegen Sheffield United nog stellen zonder aanvoerder Jack Grealish. Trainer Dean Smith hoopt hem later deze week weer op het trainingsveld te kunnen verwelkomen.

4 uur geleden
Koeman hoopt nog op Pedri voor bekerduel met Sevilla

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kan woensdag in het bekerduel met Sevilla mogelijk toch een beroep doen op Pedri. De middenvelder viel zaterdag in het gewonnen competitieduel (0-2) met dezelfde tegenstander uit met een spierblessure en leek voor enige tijd uitgeschakeld.

4 uur geleden
Koeman hoopt nog op Pedri voor bekerduel met Sevilla

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kan woensdag in het bekerduel met Sevilla mogelijk toch een beroep doen op Pedri. De middenvelder viel zaterdag in het gewonnen competitieduel (0-2) met dezelfde tegenstander uit met een spierblessure en leek voor enige tijd uitgeschakeld.

5 uur geleden