Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

"We weten wat ons te doen staat en hebben eerder laten zien juist te presteren als de druk erop staat", zo is de 23-jarige speelster van Manchester City zelfverzekerd. "We hebben hier al veel grote wedstrijden gespeeld en allemaal gewonnen. We verwachten ruim 75.000 fans. Zij maken hier altijd veel geluid en dat is belangrijk voor ons. Spelen op Wembley is iets unieks. Dat geeft ons team veel vertrouwen."

Wembley was telkens uitverkocht toen de Engelsen achtereenvolgens wonnen van Duitsland (EK-finale 2022), toenmalig wereldkampioen Verenigde Staten (oefenwedstrijd in 2022) en Brazilië (Finalissima dit jaar). "Dat zijn de wedstrijden die mij het meest zijn bijgebleven, maar morgen wordt er ook weer zo één", denkt 49-voudig international Hemp, die tegen de VS al eens scoorde op Wembley.

Voordeel Engelsen

Ook Wiegman denkt dat de Engelse voetbalsters kunnen profiteren van spelen in het iconische stadion. "Voor ons is het niet helemaal nieuw. Die ervaring is voor topsporters nodig om op de toppen van hun kunnen te presteren. Ze weten wat ze kunnen verwachten. Dat helpt absoluut om ons herkenbare spel uit te voeren. Op de training heb ik deze week goede dingen gezien, dus dat geeft vertrouwen dat we er klaar voor zijn."

Wiegman kampt met luxeproblemen in de aanval. Beth Mead, de beste speelster van het gewonnen EK van vorige zomer, is na een jaar blessureleed weer terug bij de groep. Ook heeft Wiegman met onder anderen Hemp, Lauren James, en Alessia Russo de beschikking over andere goede opties voorin. "Veel van onze aanvalsters zijn goed in vorm. We moeten een paar belangrijke keuzes maken voor morgen."

Bright afwezig

Achterin ontbreekt aanvoerster Millie Bright door een knieblessure. Teleurstellend, vindt Wiegman, maar ze heeft een alternatief in haar hoofd. Verder is iedereen in de Engelse selectie fit genoeg om te spelen.

Oranje gaat met nog twee duels te gaan aan kop in de Nations League-poule met 9 punten, Engeland staat derde met 6 punten. Alleen de groepswinnaar houdt kans op de Olympische Spelen. Omdat Nederland de Engelsen in september in Utrecht al versloeg en onderling resultaat doorslaggevend is bij een gelijk aantal punten, moet de ploeg van Wiegman vrijdag voor eigen publiek winnen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden