Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvaller Giroud stopt na EK bij Frans voetbalelftal

Aanvaller Giroud stopt na EK bij Frans voetbalelftal

PARIJS (ANP/RTR) - Aanvaller Olivier Giroud stopt na het EK voetbal van komende maand als international bij Frankrijk. De 37-jarige Fransman maakte eerder bekend dat hij AC Milan na dit seizoen verruilt voor Los Angeles FC in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS.

Giroud speelde tot dusver 131 keer voor het Franse elftal en maakte deel uit van het team dat in 2018 wereldkampioen werd. Met 57 doelpunten is hij topscorer aller tijden van Frankrijk.

"Dit wordt mijn laatste toernooi met Les Bleus. Natuurlijk ga ik het heel erg missen", vertelde Giroud in een interview met de sportkrant L'Équipe. "We moeten plaatsmaken voor de jonge spelers. Je moet er ook voor waken dat je niet een seizoen te lang doorgaat. Daarin moet je de juiste balans vinden."

Giroud gaat nog even door met voetballen. "Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als mijn lichaam daarom vraagt. Ik denk dat ik nog twee goede jaren heb. Maar wat het Franse elftal betreft, wordt dit het einde."

Meer uit Voetbal

Bondscoach Koeman ziet Oranje veel te veel kansen missen

HAMBURG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman was niet helemaal tevreden na de benauwde zege van het Nederlands elftal op Polen (2-1) in het eerste duel op het EK in Duitsland. "We hebben het eerste uur heel goed gespeeld, maar we moeten dan wel met 3-1 of 4-1 voorstaan", mopperde hij tijdens een persconferentie. "Dan moet de wedstrijd echt gespeeld zijn."

12 minuten geleden
Weghorst voorspelde winnende goal in appje aan zijn vriendin

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst redde het Nederlands elftal op het EK in Duitsland met een late goal tegen Polen. "Ik kan je de appjes laten zien. Ik liet het mijn vriendin vanochtend al weten. Het wordt 1-1 en 20 minuten voor het einde maak ik de 2-1. Het werd iets later, maar ik wist het. Ik visualiseerde het", zei hij kort na de wedstrijd in Hamburg tegen de NOS.

43 minuten geleden
Gakpo verkozen als beste speler EK-duel tussen Oranje en Polen

HAMBURG (ANP) - Cody Gakpo is verkozen tot beste speler van het duel tussen het Nederlands elftal en Polen (2-1) op het EK. De aanvaller schoot Oranje in de 29e minuut op gelijke hoogte en zorgde vooral voor rust voor veel dreiging.

1 uur geleden
Weghorst als invaller opnieuw belangrijk bij eindtoernooi

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst bewees in de eerste groepswedstrijd van het EK opnieuw zijn waarde als invaller. De spits van Hoffenheim had tegen Polen maar twee minuten nodig om te scoren (2-1).

1 uur geleden
Invaller Weghorst helpt Oranje aan benauwde zege op Polen

HAMBURG (ANP) - Wout Weghorst heeft het Nederlands elftal op het EK aan een benauwde zege op Polen geholpen. De invaller stond twee minuten in het veld toen hij Oranje aan een begeerde tweede treffer hielp (2-1). Hij trof doel op aangeven van Nathan Aké, een van de beste spelers van Oranje in het Volksparkstadion van Hamburg.

1 uur geleden
Weghorst schiet Oranje bij start EK in slotfase langs Polen

HAMBURG (ANP) - Het Nederlands elftal is het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een moeizame, maar verdiende zege. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman nam in het Volksparkstadion in Hamburg pas kort voor tijd afstand van Polen (2-1), vooraf gezien als het zwakste land in groep D. Invaller Wout Weghorst maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

1 uur geleden
Verbruggen op een na jongste doelman ooit op een EK

HAMBURG (ANP) - Bart Verbruggen is de op een na jongste doelman ooit tijdens een wedstrijd op een EK. De keeper van Brighton & Hove Albion, 21 jaar en 303 dagen oud, heeft een basisplaats bij het Nederlands elftal voor het duel met Polen in Hamburg.

3 uur geleden