Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Aantal scholen maandag mogelijk nog dicht wegens winterweer'

'Aantal scholen maandag mogelijk nog dicht wegens winterweer'

UTRECHT (ANP) - Een aantal basisscholen blijft maandag waarschijnlijk nog dicht omdat veel docenten de scholen niet kunnen bereiken wegens het winterse weer. Dat zei een woordvoerder van de PO-raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs.

"We krijgen steeds meer signalen dat leerkrachten de school niet kunnen bereiken. Het zou dan kunnen dat bepaalde scholen niet opengaan". In dat geval is het volgens hem mogelijk dat de betreffende leerkrachten maandag op afstand les gaan geven.

Volgens de PO-raad gaan de scholen in principe gewoon open, nadat ze lang tijd waren dicht geweest wegens de lockdown.

De onderwijskoepel De Haagse Scholen in Den Haag heeft een bericht verstuurd naar alle 52 scholen zelf de keuze te maken: Maandag de school gewoon open doen om les te geven of anders onderwijs geven op afstand. "Voor sommige leerkrachten die ver weg wonen is het nu lastig naar school te komen. Het ov werkt niet goed en met de auto is het gevaarlijk", aldus een woordvoerster.

Veilig

De stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel (met 22 scholen) laat weten maandag nog niet de schooldeuren te openen. "Omdat onzeker is of leraren en leerlingen hun school morgen (veilig) kunnen bereiken is zojuist besloten (in samenspraak met de andere A’damse schoolbesturen) dat onze scholen morgen gesloten blijven en het online onderwijs met een dag verlengen voor zover mogelijk", aldus het bestuur.

Ook de scholen die verbonden zijn aan de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam blijven maandag dicht, zegt voorzitter Herbert de Bruijne in het Parool.

Meer uit Binnenland

Slagter (MAX) gaat bij NPO programma voor Van Nieuwkerk aanvragen

HILVERSUM (ANP) - Omroepbaas Jan Slagter gaat "op korte termijn" voorstellen bij de NPO indienen voor programma's waarmee Matthijs van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Dat laat Slagter dinsdag aan het ANP weten. In eerste instantie zet Slagter in op "een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie."

45 minuten geleden
Ruim 900 kilo cocaïne onderschept in Zeeland

VLISSINGEN (ANP) - Op twee locaties in Zeeland hebben de opsporingsdiensten dinsdag in totaal 939 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 70 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt de douane.

1 uur geleden
Van der Burg wil binnen maand vier 'overlooplocaties' Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) heeft binnen een maand drie tot vier locaties nodig die als 'overloop' voor het overbelaste Ter Apel kunnen worden ingezet. Daarnaast moet er in elke provincie een 'doorstroomlocatie' komen waar 500 tot 1500 erkende vluchtelingen vanuit het asielzoekerscentrum (azc) kunnen verblijven, in afwachting van definitieve huisvesting. In een brief doet Van der Burg een dringend beroep op alle burgemeesters en commissarissen van de Koning om snel beide types locaties aan te bieden.

3 uur geleden
Vervuilend verkeer in 2025 niet welkom in groot deel Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf 2025 zijn in een groot deel van Amsterdam alleen taxi's, bestel- en vrachtauto's, brom- en snorfietsen en boten welkom die geen uitlaatgassen uitstoten. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. De hoofdstad wil met de maatregel de lucht schoner maken en de stad gezonder en stiller, meldt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) in een brief aan de gemeenteraad.

4 uur geleden
Kantoorpand Amsterdam wordt opvangplek voor 650 vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Een kantoorgebouw in Amsterdam-West wordt een opvangplek voor maximaal 650 vluchtelingen. Dat meldt de gemeente dinsdag. Het gaat om het Einsteingebouw aan de Kabelweg in Sloterdijk.

4 uur geleden
Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

5 uur geleden
Honderden varkens omgekomen bij brand op boerderij Groningen

BEERTA (ANP) - Bij een brand op een varkensboerderij in het Groningse dorp Beerta zijn dinsdag twee- tot driehonderd varkens omgekomen, volgens een eerste schatting van de brandweer. Een deel van de biggen en zeugen in de schuren kon gered worden.

5 uur geleden