Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe ziekenhuisopname in België onder 200

Aantal nieuwe ziekenhuisopname in België onder 200

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds 18 maart, de dag dat België in lockdown ging vanwege het coronavirus, is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames tot onder de 200 gedaald. Er werden de afgelopen 24 uur 172 coronapatiënten opgenomen en 107 mensen mochten weer naar huis, melden de gezondheidsautoriteiten.

Het aantal sterfgevallen in België door het coronavirus of een vermoeden daarvan is het afgelopen etmaal naar 5998 gestegen. Er werden 170 overlijdens gemeld. In de ziekenhuizen bezweken 89 bevestigde coronapatiënten. De verpleeghuizen rapporteerden 80 nieuwe sterfgevallen waarbij wordt aangenomen dat het virus een grote rol heeft gespeeld. Een persoon overleed op een andere locatie.

In de Belgische ziekenhuizen liggen nu 4976 coronapatiënten, een stijging van 56. Van hen liggen er 1079 op de intensive care. Het aantal patiënten dat moet worden beademd steeg met 17 patiënten tot 777. Het aantal bevestigde besmette coronapatiënten steeg met 973 nieuwe gevallen tot 40.956.

Viroloog Steven Van Gucht riep mensen die griepverschijnselen hebben op direct kennissen en familie met wie ze contact hadden in de twee dagen ervoor te waarschuwen zodat zij in zelfisolatie kunnen gaan. Iemand die geïnfecteerd is met Covid-19 zou het besmettelijkst zijn de dagen voor het uitbreken van de symptomen en in de eerste dagen daarna, stelde hij.

Meer uit Buitenland

Aanklachten geen beletsel voor Trumps kandidatuur

NEW YORK (ANP) - Een aanklacht of veroordeling hoeft de voormalige president Donald J. Trump er niet van te weerhouden zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap, schrijft The New York Times.

1 uur geleden
Trump aangeklaagd in zaak rond betalen zwijggeld Stormy Daniels

NEW YORK (ANP) - Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels, schrijft The New York Times. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

1 uur geleden
Finland wordt 31e NAVO-lid na goedkeuring door Turks parlement

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turkije heeft als laatste NAVO-land het lidmaatschap van Finland goedgekeurd. De ratificatie was een formaliteit nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn goedkeuring had uitgesproken voor de toetreding. Ook de Turkse oppositie in het parlement sprak haar steun uit.

3 uur geleden
Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

4 uur geleden
Oekraïne: controle over nog maar een derde van Bachmoet

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne heeft nog maar de controle over een derde van Bachmoet, bevestigt een adviseur van de president na meldingen van internationale waarnemers. De stad in het oosten van het land is al maanden het toneel van een bloedige strijd met de Russen.

6 uur geleden
Gelekte documenten tonen Russische geheime plannen in cyberoorlog

HAMBURG/WASHINGTON (ANP) - Gelekte Russische documenten bieden een zeldzame kijk op hoe Rusland cyberaanvallen uitvoert, desinformatie verspreidt en het internet in de gaten houdt, meldt een internationale groep media. Zij wisten de hand te leggen op ruim 5000 pagina's vertrouwelijke bedrijfsdocumenten van de in Moskou gevestigde onderneming Vulkan die tools maakt voor de Russische cyberoorlog tegen bijvoorbeeld vliegvelden, energiecentrales en overheden. De geheime gegevens geven "voor het eerst inzicht in hun wapenarsenaal, en onthullen hun strategie", aldus het Duitse Der Spiegel.

8 uur geleden
Gevluchte vader van meisje met antioorlogstekening opgepakt

MINSK (ANP/RTR) - Een man die in Rusland tot twee jaar strafkamp is veroordeeld vanwege zijn kritiek op de Russische strijdkrachten en wiens dochter een antioorlogstekening maakte, is opgepakt in Belarus. Deze Aleksej Moskaljov (54) zat in de buurt van Moskou in huisarrest, maar vluchtte dinsdag voordat een rechtbank hem later die dag veroordeelde.

9 uur geleden