Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe ziekenhuisopname in België onder 200

Aantal nieuwe ziekenhuisopname in België onder 200

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds 18 maart, de dag dat België in lockdown ging vanwege het coronavirus, is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames tot onder de 200 gedaald. Er werden de afgelopen 24 uur 172 coronapatiënten opgenomen en 107 mensen mochten weer naar huis, melden de gezondheidsautoriteiten.

Het aantal sterfgevallen in België door het coronavirus of een vermoeden daarvan is het afgelopen etmaal naar 5998 gestegen. Er werden 170 overlijdens gemeld. In de ziekenhuizen bezweken 89 bevestigde coronapatiënten. De verpleeghuizen rapporteerden 80 nieuwe sterfgevallen waarbij wordt aangenomen dat het virus een grote rol heeft gespeeld. Een persoon overleed op een andere locatie.

In de Belgische ziekenhuizen liggen nu 4976 coronapatiënten, een stijging van 56. Van hen liggen er 1079 op de intensive care. Het aantal patiënten dat moet worden beademd steeg met 17 patiënten tot 777. Het aantal bevestigde besmette coronapatiënten steeg met 973 nieuwe gevallen tot 40.956.

Viroloog Steven Van Gucht riep mensen die griepverschijnselen hebben op direct kennissen en familie met wie ze contact hadden in de twee dagen ervoor te waarschuwen zodat zij in zelfisolatie kunnen gaan. Iemand die geïnfecteerd is met Covid-19 zou het besmettelijkst zijn de dagen voor het uitbreken van de symptomen en in de eerste dagen daarna, stelde hij.

Meer uit Buitenland

Nikki Haley schrijft 'maak ze af' op Israëlische granaat

TEL AVIV (ANP) - De voormalige Amerikaanse presidentskandidate Nikki Haley is gefotografeerd terwijl ze 'Finish Them' (maak ze af) schreef op een granaat van de Israëlische luchtmacht. De Republikeinse politica is op bezoek in Israël.

28 minuten geleden
Zuid-Afrikaans ANC dreigt na 30 jaar meerderheid te verliezen

KAAPSTAD (ANP) - Bijna 28 miljoen Zuid-Afrikanen kunnen woensdag een nationaal en provinciaal parlement kiezen. Volgens opiniepeilers is de kans groot dat de partij die het land sinds het einde van het apartheidsbewind in 1994 heeft gedomineerd, het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), de meerderheid in de nationale volksvertegenwoordiging verliest. Een machtsmonopolie van dertig jaar is dan verleden tijd.

1 uur geleden
Jury in zwijggeldzaak Trump begint woensdag met beraadslagen

NEW YORK (ANP) - De jury in het zwijggeldproces tegen Donald Trump begint woensdag te beraadslagen over de vraag of de voormalige Amerikaanse president moet worden veroordeeld voor het vervalsen van bedrijfsdocumenten. Dat melden Amerikaanse media. De beraadslagingen beginnen nadat de rechter de jury instructies heeft gegeven.

2 uur geleden
Amnesty: minder landen voeren doodstraf uit, wel meer executies

LONDEN (ANP) - Het aantal executies wereldwijd is vorig jaar verder gestegen, vooral in het Midden-Oosten. Amnesty International meldt echter ook vooruitgang in de strijd tegen de doodstraf. Vorig jaar voltrokken zestien landen doodvonnissen, het kleinste aantal sinds de mensenrechtenorganisatie in 1977 begon met rapporteren over doodstraffen.

3 uur geleden
Haïti krijgt oud-premier Conille als tijdelijke regeringsleider

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) - De transitieraad van Haïti heeft oud-premier Garry Conille als interim-premier aangewezen. De raad, die enkele presidentiële bevoegdheden heeft, en zijn hoofd, Edgard Leblanc, die de facto president is, hebben nu de taak om vóór 7 februari 2026 verkiezingen te houden, zoals vastgelegd in de grondwet van Haïti.

3 uur geleden
Mexico zet 27.000 militairen in bij verkiezingen

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Mexico zal dit weekend ongeveer 27.000 soldaten en leden van de Nationale Garde inzetten tijdens de algemene verkiezingen. President Andres Manuel Lopez Obrador zei de beslissing te hebben genomen opdat Mexicanen "kalm, veilig en zonder angst" kunnen stemmen.

4 uur geleden
Algerije stelt VN-actie voor om 'het moorden in Rafah te stoppen'

NEW YORK (ANP/RTR) - Algerije zal dinsdag nog een ontwerpresolutie verspreiden onder de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin het voorstelt om "het moorden in Rafah te stoppen". Dat zei de Algerijnse VN-ambassadeur Amar Bendjama na een bijeenkomst van de vijftien leden van de raad over de oorlog in Gaza. Het overleg was achter gesloten deuren.

5 uur geleden