Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe cororonabesmettingen Duitsland loopt weer op

Aantal nieuwe cororonabesmettingen Duitsland loopt weer op

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is in het afgelopen etmaal een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Van donderdag op vrijdag kwamen er 23.542 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Dat zijn er bijna 2000 meer dan een dag eerder, toen er 21.866 gevallen werden gemeld.

Het is de vierde dag op rij dat het aantal nieuwe besmettingen weer stijgt in Duitsland, waar sinds anderhalve week een gedeeltelijke lockdown van kracht is. Onder meer restaurants en musea moeten tot het eind van de maand gesloten blijven.

Het totale aantal besmettingen in Duitsland bedraagt nu 751.095. In de laatste 24 uur overleden nog eens 218 personen in Duitsland aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental in de Bondsrepubliek komt daarmee op 12.200.

De Duitse gezondheidsminister Jens Spahn zei in een reactie op de nieuwe besmettingscijfers dat het te vroeg is om te zeggen of verlenging van de lockdownmaatregelen nodig is om de verspreiding van het virus in te dammen. Bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de Duitse deelstaten komen maandag bijeen om de tussenbalans op te maken en te bepalen of de stijging voldoende is afgeremd.

Meer uit Buitenland

Biden komt met nieuw militair steunpakket voor Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat donderdag een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne aankondigen. Het nieuwe pakket zal onder meer luchtverdedigingssystemen bevatten, zei de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis Jake Sullivan.

1 uur geleden
Erdogan kan zich niet vinden in 'negativisme' over Poetin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat andere wereldleiders overdreven negatief staan tegenover zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. "Ik vind dat geen goede houding. Want Rusland is geen gewoon land", zei het Turkse staatshoofd in New York tegen verslaggevers uit zijn land.

1 uur geleden
President Polen: misverstand over wapenleveringen voor Oekraïne

WARSCHAU (ANP/AFP) - De opmerkingen van de Poolse premier Morawiecki over het niet langer bewapenen van Oekraïne zijn verkeerd opgevat. Dat zegt althans de president van Polen, Andrzej Duda. Mateusz Morawiecki's "woorden werden op de slechtst mogelijke manier geïnterpreteerd. Naar mijn mening bedoelde de premier dat we de nieuwe wapens die we momenteel kopen niet naar Oekraïne zullen overbrengen omdat we het Poolse leger moderniseren".

1 uur geleden
Bronnen: VS overwegen defensieverdragen met Saudi-Arabië en Israël

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten overwegen het sluiten van verdedigingsverdragen met Israël en Saudi-Arabië. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Zo moet een grote stap worden gezet richting het normaliseren van de diplomatieke relatie tussen de twee landen, die behoren tot de belangrijkste Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten.

2 uur geleden
Armeense premier: Rusland faalt in vredestaak

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft kritiek op de Russische vredesmacht die in de regio Nagorno-Karabach is gestationeerd. Hij verwijt de Russen dat ze er niet in zijn geslaagd een Azerbeidzjaans offensief af te wenden.

2 uur geleden
Zelensky in Washington: we verliezen de oorlog zonder hulp VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens een besloten bijeenkomst in Washington gezegd dat het wegvallen van Amerikaanse steun aan zijn land grote gevolgen kan hebben. De Democratische fractievoorzitter in de Senaat Chuck Schumer zei volgens Amerikaanse media dat de Oekraïense leider met een grimmige waarschuwing kwam: "Als we de hulp niet krijgen, verliezen we de oorlog."

3 uur geleden
Trump wil shutdown om geldkraan aanklagers dicht te draaien

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft Republikeinen in het Congres opgeroepen aan te sturen op een shutdown, het platleggen van de landelijke overheid. "Dit is de laatste kans om de financiering te stoppen van de politieke vervolging tegen mij en andere patriotten", schreef de Republikein op zijn berichtenplatform Truth Social.

4 uur geleden