Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen schiet omhoog, 2760 positieve tests

Aantal nieuwe coronagevallen schiet omhoog, 2760 positieve tests

BILTHOVEN (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 2760 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 8 september. Voor een deel komt dat door een eerdere storing. De meldingen die woensdagochtend niet op tijd binnenkwamen, zijn nu alsnog verwerkt. Het is niet bekend om hoeveel meldingen het precies gaat of hoe hoog het exacte cijfer zonder storing zou zijn geweest. Maar ook zonder die storing loopt het aantal nieuwe gevallen op.

Het RIVM meldde woensdag (na correctie) 1923 nieuwe gevallen. Dat was lager dan het werkelijke aantal positieve tests. Door een technische storing bij de GGD'en lukte het niet om alle positieve tests op tijd te melden.

Door de snelle stijging van het aantal positieve tests schiet ook het gemiddelde omhoog. In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 13.208 positieve tests, gemiddeld 1887 per dag. Dat is het hoogste niveau in meer dan twee weken tijd. In de zeven dagen tot aan vorige week donderdag noteerde het RIVM bijna 11.500 positieve tests. Het aantal gevallen is sindsdien met meer dan 15 procent gestegen en dat is de grootste toename op weekbasis sinds 20 juli, de piek van de vierde golf.

Zes sterfgevallen

Amsterdam telde de meeste coronagevallen. In de hoofdstad testten 147 inwoners positief. In Rotterdam werd het coronavirus vastgesteld bij 132 inwoners en in Den Haag bij 98 mensen. In Utrecht hadden 56 inwoners het virus onder de leden en in Apeldoorn 50 mensen. Daarna volgen enkele gemeenten uit de Biblebelt, zoals Staphorst (47), Ede (40) en Barneveld (39). In 55 gemeenten was er geen enkele positieve test en dat is het laagste aantal sinds 10 september.

Het RIVM kreeg zes meldingen van sterfgevallen. Het gaat om inwoners van Heerlen, Nieuwkoop, Zaltbommel, Meerssen, Rheden en Bergen (Noord-Holland). Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen dag zijn gestorven, want het kan soms even duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 30 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting was overleden. Dat komt neer op gemiddeld iets meer dan vier meldingen per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau in de afgelopen weken.

Meer uit Gezond

Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

3 uur geleden
Advocaat: tabakssector vertraagt ingrijpen tegen 'sjoemelsigaret'

DEN HAAG (ANP) - De tabaksindustrie probeert telkens de strijd tegen filtersigaretten ('sjoemelsigaretten') te vermijden en uit te stellen, zegt een advocaat van de Stichting Rookpreventie Jeugd donderdag in de rechtszaal in Den Haag. De twee partijen stonden daar andermaal tegenover elkaar, bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).

4 uur geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

6 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

7 uur geleden
Bloomberg: BNP Paribas beperkt obligatiedeals voor olie en gas

PARIJS (ANP) - BNP Paribas helpt bedrijven niet langer met het uitgeven van obligaties als ze daar nieuwe fossiele energieprojecten mee willen financieren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De Franse bank beloofde vorige maand de financiering van olie- en gasprojecten verder te beperken, maar snijdt niet alle banden met die sector door.

21 uur geleden
NZa moet zorgtarieven opnieuw uitrekenen door foutje ministerie

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet allerlei zorgtarieven voor volgend jaar opnieuw berekenen omdat het ministerie van Volksgezondheid een prijsindexcijfer voor bijvoorbeeld inkoop bijna 3 procent te hoog heeft vastgesteld. De tarieven moeten dus omlaag.

1 dag geleden
Minder dan 100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds juli 2021 liggen er minder dan honderd mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. In de afgelopen dag zijn netto 28 bedden vrijgekomen, en daardoor behandelen ziekenhuizen nu 75 mensen die het coronavirus onder de leden hebben.

1 dag geleden