Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen ruim onder gemiddelde

Aantal nieuwe coronagevallen ruim onder gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal uitgekomen op 6704, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is ruim onder het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 7529 besmettingen per etmaal.

Rotterdam telde met een aantal van 430 veruit de meeste nieuwe besmettingen. In Amsterdam kwamen er 264 nieuwe coronagevallen bij, in Den Haag 180. Eindhoven en Utrecht kregen er respectievelijk 132 en 116 bij tussen zaterdagochtend en zondagochtend.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met vier. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Zaterdag werden 29 overlijdens geregistreerd.

In totaal telde het RIVM de afgelopen zeven dagen 52.700 positieve coronatesten. In dezelfde tijd registreerde het instituut 152 sterfgevallen. Dat is meer dan de week ervoor. Toen kwam het aantal positieve testen op 46.538 en werden er 123 sterfgevallen geregistreerd door Covid-19.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Dat zullen er in Rotterdam over een paar weken wel velen meer zijn met dat idiote overbodige geldverslindende fieldlab gedoe. Ze kunnen wel zeggen dat het gecontroleerd verloopt maar dat is pure bullshit omdat achteraf niet iedereen getest wordt en er in de nabije omgeving van Ahoy veel personenbewegingen zullen zijn. Dus stop met deze onzin de Jonge!!!!!!!!!!!!!!!!! Besteedt dat gel in de zorg waar het vele en veld malen meer nuttig zal zijn dan in jouw speeltje fieldlab.

Meer uit Gezond

RIVM meldt 1265 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM meldt zaterdag 1265 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 13 september. Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om iemand uit de gemeente Roosendaal.

12 uur geleden
Weer minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is ook zaterdag weer gedaald. In ziekenhuizen liggen nu 672 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat waren er vrijdag 729.

13 uur geleden
Veel meer rokers gestopt in 2020

BILTHOVEN (ANP) - Vorig jaar zijn veel meer mensen gestopt met roken dan in andere jaren. Volgens het RIVM doofde 11 procent in 2020 z'n laatste sigaret, tegen gemiddeld 3 procent in andere jaren, zo komt naar voren in onderzoek dat het instituut deed in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De stoppers gaven de accijnsverhoging op sigaretten en shag op 1 april 2020 als belangrijkste reden. Maar ook stopten veel rokers om gezonder te leven, met de gevaren van corona in het achterhoofd.

1 dag geleden
Janssen moet deel van vaccins uit probleemfabriek weggooien

WASHINGTON (ANP) - Farmaceut Janssen moet een deel van de vaccindoses weggooien die in een fabriek in Baltimore zijn gemaakt. Die zijn niet geschikt voor gebruik, heeft de Amerikaanse toezichthouder FDA vrijdag naar buiten gebracht. De waakhond noemt geen aantallen, maar The New York Times meldt dat zo'n 60 miljoen doses in de prullenbak kunnen.

1 dag geleden
Mensen kunnen vanaf 21 juni kiezen voor coronavaccin Janssen

DEN HAAG (ANP) - Mensen mogen er binnenkort voor kiezen het coronavaccin van Janssen te krijgen. Het komt vanaf 21 juni beschikbaar als keuzemogelijkheid, liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten. Wie dit vaccin graag krijgt, kan dat aangeven bij de GGD. Ze hebben dan maar één prik nodig. Het aanbod geldt voor alle volwassenen.

1 dag geleden
1417 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds half september

BILTHOVEN (ANP) - Slechts 1417 nieuwe coronagevallen zijn afgelopen dag aan het licht gekomen. Dat is het laagste aantal sinds 15 september.

1 dag geleden
Weer meer dan vijftig coronabedden vrijgekomen

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen nog 729 coronapatiënten. In de afgelopen 24 uur zijn 54 bedden op de speciale coronavleugels vrijgekomen. Het is de vierde dag op rij dat het totale aantal opgenomen patiënten met meer dan vijftig daalt.

1 dag geleden