Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen met 4924 onder weekgemiddelde

Aantal nieuwe coronagevallen met 4924 onder weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 4924 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan zaterdag, toen er 5471 positieve tests werden gemeld. Het aantal nieuwe coronagevallen ligt iets onder het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 36.685 meldingen van positieve tests.

De steden waar de meeste nieuwe coronabesmettingen zijn geconstateerd in het afgelopen etmaal zijn Amsterdam (234), Rotterdam (128) en Den Haag (98). Van de veiligheidsregio's waren het Brabant-Zuidoost (350) en Utrecht (322) die de meeste positieve coronatests registreerden.

In het afgelopen etmaal zijn 30 sterfgevallen door corona gemeld. Dat waren er de afgelopen dagen steeds veel meer. Zowel zaterdag als vrijdag waren het er 89. Op donderdag waren er volgens het RIVM 91 sterfgevallen en woensdag 87. Het betekent niet dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn gestorven. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dat soms pas na een tijdje doorgegeven.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Aceb 1 maand geleden
Nee, ik moet nog steeds geen spuit, mijn lichaam vecht het zelf maar uit. En indien niet, dan weet ik dat ik terecht kom in een betere wereld, als die van leugens en bedrog.
Aceb 1 maand geleden
Tsjonge, jonge. Wat weer een gelul, die cijfers. Zou het virus zich er iets van aantrekken, van het "week gemiddelde"? Wat een stom gelul toch, iedere keer weer. Zo en zoveel nieuwe besmettingen, maar het aantal geteste personen, zetten we er maar niet bij. Het aantal doden door corona? In hoeverre gingen die mensen toch al niet dood, zonder corona, maar gewoon door griep, of gewoon doordat hun kalender stopte. Misschien zelfs werd de vaccinatie hen teveel? Hou toch eens op met dat gedonder, treiter mensen niet langer, met halfslachtige maatregelen, die fantasieen die men op mensen loslaat en als je het ook niet weet, hou dan op en houd je kop.

Meer uit Gezond

België meldt grootste aantal corona-opnames in maanden

BRUSSEL (ANP) - België heeft melding gemaakt van het grootste aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in ongeveer twee maanden. Er moesten vrijdag nog eens 204 patiënten met het virus worden opgenomen, bericht VRT zaterdag. Het was de eerste keer sinds 29 december dat het aantal opnames boven de 200 uitkwam.

5 uur geleden
Bijna helft Amerikaanse 65-plussers ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - Bijna de helft van de Amerikaanse 65-plussers heeft inmiddels een eerste inenting tegen Covid-19 gehad. Dat heeft Andy Slavitt, een belangrijke adviseur van het Witte Huis voor het coronabeleid, vrijdag bekendgemaakt. Van de mensen die langdurig in een zorginstelling verblijven, heeft inmiddels drie kwart de eerste dosis vaccin toegediend gekregen.

22 uur geleden
Nederland heeft nog geen 10 procent van het AstraZeneca-vaccin

BILTHOVEN/BRUSSEL (ANP) - Nederland had gehoopt op 4,5 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin in het eerste kwartaal, zoals besteld, maar heeft daar volgens het RIVM "tot nu toe nog geen 10 procent van binnen gekregen." Het kwartaal is echter nog niet om, aldus het gezondheidsinstituut.

23 uur geleden
Aantal Covid-patiënten in ziekenhuizen blijft redelijk stabiel

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen op dit moment 1864 coronapatiënten, 23 minder dan donderdag. Van hen liggen er 525 op de intensive care, een minder dan een dag eerder, en 1339 in de kliniek, 22 minder.

1 dag geleden
RIVM meldt 5151 coronabesmettingen, meer dan gemiddeld

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5151 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd tussen donderdag- en vrijdagochtend. Dat is ruim boven het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4547 positieve coronatesten per dag.

1 dag geleden
EMA is positief over 'Trumps' coronageneesmiddel

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is positief over een middel dat coronapatiënten misschien kan helpen genezen. Het gaat om een therapie van het Amerikaanse Regeneron en het Zwitserse Roche. De toenmalige Amerikaanse president Donald Trump kreeg dat middel toen hij het coronavirus had opgelopen.

1 dag geleden
Zuid-Afrikaanse virusvariant al in helft EU, Britse bijna overal

BRUSSEL (ANP) - De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus heeft al in veertien EU-landen de kop opgestoken, en de Braziliaanse in zeven. Intussen is er zelfs nog maar één lidstaat die de Britse mutant buiten de deur heeft gehouden, zegt de Europese Commissie. "Er staat ons nog een grote uitdaging te wachten", waarschuwt voorzitter Ursula von der Leyen.

1 dag geleden