Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

BILTHOVEN (ANP) - De daling van het aantal positieve coronatests is voorbij. In de afgelopen zeven dagen zijn 7856 besmettingen bevestigd en geregistreerd. Dat is 1,6 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 16 juli, ruim zeven weken geleden, is het aantal gevallen op weekbasis gestegen.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijft de instroom in de ziekenhuizen voorlopig wel dalen. De coronaklachten van 179 mensen waren vorige week zo erg dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Dat is ruim 30 procent minder dan de week ervoor. Toen werden (na correctie) 259 mensen opgenomen om de gevolgen van hun coronabesmetting.

De teststraten van de GGD'en hebben het iets drukker gekregen. Zij voerden vorige week 10.731 coronatests uit, tegen 10.372 in de week ervoor. Van die testen vorige week bracht 59,7 procent een besmetting aan het licht. Voor het eerst sinds 5 juni komt dit onder de 60 procent uit.

Centaurus

Een van de nieuwe subvarianten van het coronavirus, die BA.2.75 of centaurus wordt genoemd, komt iets vaker voor. Die is nu bij 14 mensen in Nederland vastgesteld. Centaurus zou in oktober dominant kunnen worden, heeft het RIVM berekend, maar dit is nog heel onzeker. Het RIVM kan ook nog niet inschatten of het aantal besmettingen dan weer zal stijgen. Centaurus zit net iets anders in elkaar dan andere varianten en kan daardoor onze afweer beter omzeilen, maar mensen lijken er niet zieker door te worden.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend registreerde het RIVM 1453 positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 17 augustus. Den Haag voert de lijst aan met 43 bevestigde besmettingen. Daarna komen Amsterdam (41), Rotterdam (40), Breda en Utrecht (beide 24).

In ziekenhuizen liggen nu 469 mensen met corona. Dat aantal schommelt sinds vorige week rond de 450. Onder die 469 positief geteste mensen zijn er 27 die op de intensive cares worden verzorgd. Dat is het laagste aantal sinds 24 juni.

Meer uit Gezond

Verzekeraars schorten overeenkomst met Co-Med op

DEN HAAG (ANP) - De zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben de overeenkomst met huisartsenketen Co-Med opgeschort. Ze gaan een alternatief zoeken voor de patiënten die er zijn ingeschreven, aldus CZ. "Het is niet nodig dat verzekerden op dit moment zelf op zoek gaan naar een andere huisarts", aldus de verzekeraar. Over het aantal ingeschrevenen bij de praktijken in kwestie doet het aantal van ruim 50.000 de ronde.

15 uur geleden
Vaccinatiegraad baby's en kleuters stabiel, RIVM positief

BILTHOVEN (ANP) - Het percentage baby's en kleuters dat is ingeënt tegen besmettelijke ziektes is niet verder gedaald. De vaccinatiegraad stabiliseert. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt dat positief, maar maakt zich wel zorgen over de verder gedaalde vaccinatiegraad bij kinderen van 9 jaar en ouder.

19 uur geleden
LTO roept op tot alertheid om oprukkende Afrikaanse varkenspest

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland roept boeren en vakantiegangers op alert te zijn op de Afrikaanse varkenspest, die onlangs is vastgesteld in de Duitse deelstaat Hessen. Met de zomervakantie in aantocht waarschuwt de brancheclub onder meer dat mensen beter geen vleeswaren zoals gedroogde worst, salami of andere varkensproducten uit Duitsland mee naar Nederland kunnen nemen.

1 dag geleden
Dijkstra schrikt van 'onaanvaardbare' situatie huisartsen Co-Med

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Pia Dijkstra is "geschrokken van de signalen over de situaties die zijn ontstaan" bij de commerciële landelijke huisartsenketen Co-Med. Ze reageerde tijdens een Kamerdebat op de actie van vier grote zorgverzekeraars die Co-Med in gebreke hebben gesteld, onder meer omdat huisartsen te weinig beschikbaar zijn voor patiënten. Ook rekeningen worden niet betaald, waardoor opnieuw het faillissement van de keten is aangevraagd.

1 dag geleden
Dijkstra: akkoord over kinderhartchirurgie, umc's werken samen

DEN HAAG (ANP) - De vijf universitaire ziekenhuizen waar kinderhartchirurgie plaatsvindt gaan intensiever met elkaar samenwerken. Ze hebben afspraken met elkaar gemaakt om deze specifieke zorg te verbeteren, meldt demissionair zorgminister Pia Dijkstra in een Kamerbrief. Zo komt er onder meer een landelijk multidisciplinair overleg, komen er normen over de kwaliteit en jaarlijkse evaluaties. Daarover is een akkoord gesloten, dat ze heeft ondertekend. Dijkstra gaat ervan uit dat dit bijdraagt aan "rust en ruimte" voor de artsen en de patiënten.

1 dag geleden
Patiëntenfederatie bezorgd over huisartsenketen Co-Med

UTRECHT (ANP) - Patiëntenfederatie Nederland heeft "heel veel zorgen" over de situatie rond de commerciële huisartsenketen Co-Med. De zorgverzekeraars hebben dat bedrijf in gebreke gesteld en een nieuwe groep schuldeisers vraagt om het faillissement van de keten.

1 dag geleden
Durfinvesteerder laat Nederlandse zorg vaker links liggen

ZEIST (ANP) - Het aantal overnames en samenwerkingsverbanden in de zorg blijft toenemen, maar durfinvesteerders trekken zich uit de Nederlandse sector terug. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau JBR.

1 dag geleden