Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

BILTHOVEN (ANP) - De daling van het aantal positieve coronatests is voorbij. In de afgelopen zeven dagen zijn 7856 besmettingen bevestigd en geregistreerd. Dat is 1,6 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 16 juli, ruim zeven weken geleden, is het aantal gevallen op weekbasis gestegen.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijft de instroom in de ziekenhuizen voorlopig wel dalen. De coronaklachten van 179 mensen waren vorige week zo erg dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Dat is ruim 30 procent minder dan de week ervoor. Toen werden (na correctie) 259 mensen opgenomen om de gevolgen van hun coronabesmetting.

De teststraten van de GGD'en hebben het iets drukker gekregen. Zij voerden vorige week 10.731 coronatests uit, tegen 10.372 in de week ervoor. Van die testen vorige week bracht 59,7 procent een besmetting aan het licht. Voor het eerst sinds 5 juni komt dit onder de 60 procent uit.

Centaurus

Een van de nieuwe subvarianten van het coronavirus, die BA.2.75 of centaurus wordt genoemd, komt iets vaker voor. Die is nu bij 14 mensen in Nederland vastgesteld. Centaurus zou in oktober dominant kunnen worden, heeft het RIVM berekend, maar dit is nog heel onzeker. Het RIVM kan ook nog niet inschatten of het aantal besmettingen dan weer zal stijgen. Centaurus zit net iets anders in elkaar dan andere varianten en kan daardoor onze afweer beter omzeilen, maar mensen lijken er niet zieker door te worden.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend registreerde het RIVM 1453 positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 17 augustus. Den Haag voert de lijst aan met 43 bevestigde besmettingen. Daarna komen Amsterdam (41), Rotterdam (40), Breda en Utrecht (beide 24).

In ziekenhuizen liggen nu 469 mensen met corona. Dat aantal schommelt sinds vorige week rond de 450. Onder die 469 positief geteste mensen zijn er 27 die op de intensive cares worden verzorgd. Dat is het laagste aantal sinds 24 juni.

Meer uit Gezond

Hygiëne in verloskundigenpraktijk laat soms te wensen over

UTRECHT (ANP) - Verloskundigen moeten in sommige gevallen nog meer op de hygiëne letten, constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De organisatie deed een steekproef bij tien praktijken voor begeleiding voor, tijdens en na een (thuis)bevalling.

1 dag geleden
Beteugeling drankgebruik schiet niet erg op, aldus WHO

GENÈVE (ANP) - Het terugdringen van de alcoholconsumptie en de schade door drankgebruik wil in de Europese regio maar niet vlotten, constateert de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De mensen in het gebied, 53 landen in Europa en Centraal-Azië, zijn gemiddeld nog altijd de grootste drinkers van de hele wereld. Er komen ook de minste geheelonthouders voor.

1 dag geleden
Verzuim in zorg neemt weer toe

AMSTERDAM (ANP) - Het verzuim onder zorgpersoneel nam het afgelopen kwartaal weer toe, zegt onderzoeksinstituut Vernet. Het kwam door meer korte afwezigheid (hooguit veertien dagen) van medewerkers. Dat is met 18 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Langdurig wegblijven nam amper toe.

1 dag geleden
Verdere stijging van aantal coronadeeltjes in riool

BILTHOVEN (ANP) - In de riolen zijn opnieuw meer deeltjes van het coronavirus te vinden. De zogenoemde virusvracht is voor de tiende week op rij gestegen. Dat wijst erop dat steeds meer mensen het virus onder de leden hebben.

2 dagen geleden
NVWA roept op tot reinheid tegen Afrikaanse varkenspest

UTRECHT (ANP) - Nu de erg besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP) vaker voorkomt in Duitsland, roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op tot zo goed mogelijke reiniging en ontsmetting van diertransportmiddelen om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt en ook in ons land komt.

2 dagen geleden
Ook Eindhovense Co-Med-patiënten kunnen naar andere huisarts

EINDHOVEN (ANP) - Ongeveer 1700 mensen die waren aangesloten bij een huisartsenpraktijk in Eindhoven van de failliete keten Co-Med hebben binnenkort een andere vaste huisarts. Vanaf 1 september kunnen ze terecht bij een nieuwe praktijk, meldt zorgverzekeraar CZ. Die coördineert de afhandeling van Co-Med.

2 dagen geleden
Ministerie verduidelijkt advies over verontreinigd zeeschuim

DEN HAAG (ANP) - De overheid heeft onlangs een advies over de risico's van met PFAS verontreinigd zeeschuim verduidelijkt op de site zwemwater.nl. Voorheen waarschuwde de site mensen om "alert" te zijn als kinderen en huisdieren in zeeschuim spelen. Nu staat er "laat kinderen en huisdieren er niet in spelen". Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lieten bezoekers van de site weten dat de tekst niet duidelijk was. Daarop is de woordkeuze aangepast.

2 dagen geleden