Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

Aantal nieuwe coronagevallen daalt niet meer

BILTHOVEN (ANP) - De daling van het aantal positieve coronatests is voorbij. In de afgelopen zeven dagen zijn 7856 besmettingen bevestigd en geregistreerd. Dat is 1,6 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 16 juli, ruim zeven weken geleden, is het aantal gevallen op weekbasis gestegen.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijft de instroom in de ziekenhuizen voorlopig wel dalen. De coronaklachten van 179 mensen waren vorige week zo erg dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Dat is ruim 30 procent minder dan de week ervoor. Toen werden (na correctie) 259 mensen opgenomen om de gevolgen van hun coronabesmetting.

De teststraten van de GGD'en hebben het iets drukker gekregen. Zij voerden vorige week 10.731 coronatests uit, tegen 10.372 in de week ervoor. Van die testen vorige week bracht 59,7 procent een besmetting aan het licht. Voor het eerst sinds 5 juni komt dit onder de 60 procent uit.

Centaurus

Een van de nieuwe subvarianten van het coronavirus, die BA.2.75 of centaurus wordt genoemd, komt iets vaker voor. Die is nu bij 14 mensen in Nederland vastgesteld. Centaurus zou in oktober dominant kunnen worden, heeft het RIVM berekend, maar dit is nog heel onzeker. Het RIVM kan ook nog niet inschatten of het aantal besmettingen dan weer zal stijgen. Centaurus zit net iets anders in elkaar dan andere varianten en kan daardoor onze afweer beter omzeilen, maar mensen lijken er niet zieker door te worden.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend registreerde het RIVM 1453 positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 17 augustus. Den Haag voert de lijst aan met 43 bevestigde besmettingen. Daarna komen Amsterdam (41), Rotterdam (40), Breda en Utrecht (beide 24).

In ziekenhuizen liggen nu 469 mensen met corona. Dat aantal schommelt sinds vorige week rond de 450. Onder die 469 positief geteste mensen zijn er 27 die op de intensive cares worden verzorgd. Dat is het laagste aantal sinds 24 juni.

Meer uit Gezond

FC Groningen past organisatiemodel aan en promoveert Langeler

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat verder zonder technisch directeur. De club uit de Eredivisie heeft het organisatiemodel aangepast en daarin is geen ruimte meer voor een technisch directeur. Die functie was vacant sinds het ontslag begin februari van Mark-Jan Fledderus.

19 uur geleden
Artsen beginnen TikTokaccount tegen vapevideo's

AMSTERDAM (ANP) - Bekende artsen zijn samen een TikTokaccount begonnen, waar ze alarm slaan over vapende jongeren op het sociale medium. Met video's waarin tiktokkers een e-sigaret roken, maken ze reclame voor de tabaksindustrie, waarschuwen de artsen.

23 uur geleden
Extra geld om meer mensen in de wijkverpleging op te leiden

DEN HAAG (ANP) - Om snel meer medewerkers in de wijkverpleging op te leiden en bij te scholen, stelt het kabinet voor de komende drie jaar in totaal 150 miljoen euro beschikbaar. Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) heeft daartoe vrijdag een investeringsakkoord ondertekend met verschillende partijen in de zorg. Er is een groeiend tekort aan wijkverpleegkundigen. Als er geen extra maatregelen worden getroffen, loopt dat tekort volgens het ministerie van Volksgezondheid op tot 10.500 in 2027.

3 dagen geleden
Kuipers: afbouwen teststraten bijzonder en historisch

DEN HAAG (ANP) - Na vrijdag verdwijnen ook de laatste coronateststraten van de GGD. Zorgminister Ernst Kuipers spreekt van een "absoluut historische dag". Hij vindt het "een bijzonder moment, ruim drie jaar nadat we de eerste coronapatiënt in Nederland hadden", zegt de bewindsman na de ministerraad op vrijdag.

3 dagen geleden
Minder mensen belanden met corona in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen beginnen het langzaam maar zeker iets minder druk te krijgen met de zorg voor coronapatiënten. Het totale aantal daalt en ook de instroom zakt, komt vrijdag naar voren uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De coronagolf in de ziekenhuizen bereikte vorige week het hoogste niveau sinds oktober.

3 dagen geleden
Artsen en apothekers vragen Kamer om actie tegen medicijntekort

UTRECHT (ANP) - Artsen en apothekers vragen de Tweede Kamer om werk te maken van het oplossen van het volgens hen groeiende tekort aan geneesmiddelen in Nederland. Volgende week debatteert de Kamer over het geneesmiddelenbeleid.

3 dagen geleden
Tekort aan diabetesmedicijn dat online rondgaat als afslankmiddel

UTRECHT (ANP) - Wereldwijd is er een tekort aan het diabetesmedicijn Ozempic en dat zal nog de rest van het jaar aanhouden, zo schrijft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het tekort is ontstaan omdat de vraag naar het medicijn snel gestegen is. Het medicijn wordt ook wel gebruikt als afslankmiddel en gaat als zodanig ook rond op sociale media.

3 dagen geleden