Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen

Aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal opnieuw gedaald. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn bij het RIVM 3221 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 955 minder vergeleken met de voorgaande dag. Ten opzichte van vorige week zaterdag gaat het om een daling van ruim 1200 positieve tests.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft in de afgelopen zeven dagen 29.255 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld 4179 nieuwe besmettingen per dag. Dit gemiddelde daalt al weken.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg het afgelopen etmaal met negentien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiƫnt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Vrijdag werden er twaalf overlijdens geregistreerd.

Rotterdam

In Rotterdam hoorden afgelopen etmaal 234 mensen dat ze positief zijn getest op corona. In Amsterdam waren dat er 150 en in Den Haag 148. In Utrecht en Eindhoven kregen respectievelijk 70 en 58 mensen een positieve testuitslag afgelopen etmaal.

Ruim 1,6 miljoen mensen in Nederland zijn sinds het begin van de uitbraak positief getest. Meer dan 17.500 mensen zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Meer uit Gezond

Twee vogelgriepvaccins effectief, na zomer proef met inentingen

DEN HAAG (ANP) - Er zijn twee vogelgriepvaccins die in de praktijk goed werken, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarom komt er na de zomer een proef met het inenten op pluimveebedrijven. Aan deze pilot doen tussen de vijf en tien pluimveebedrijven mee, zegt een woordvoerder van het ministerie.

1 dag geleden
Gezondheid jongeren nog niet hersteld na einde coronapandemie

UTRECHT (ANP) - Jongeren blijven tobben met hun gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, ook nu de coronapandemie achter de rug is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD'en, die er onderzoek naar hebben laten doen, vinden dat er "passende maatregelen" moeten komen.

1 dag geleden
Voormalige verpleegkundige Assen eist schadevergoeding

ASSEN (ANP) - Een voormalige verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, die verdacht werd van zo'n twintig sterfgevallen tijdens de coronapandemie, eist een schadevergoeding voor de periode dat hij in voorarrest zat. Dat hebben zijn advocaten zaterdag bekendgemaakt. Ze bereiden ook een tuchtklacht voor tegen GGZ-medewerkers "vanwege het schenden van het beroepsgeheim", staat op de website van Anker & Anker Strafrechtadvocaten.

4 dagen geleden
Soort bacterie water Achterhoek bekend, later zaterdag testuitslag

UTRECHT (ANP) - De drinkwatervervuiling in delen van de Achterhoek betreft enterococcen (poepbacteriƫn), laat een woordvoerder van waterbedrijf Vitens zaterdag weten. Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van de vervuiling is. Later op zaterdag wordt duidelijk of het probleem is verholpen en of het advies om drinkwater te koken opgeheven kan worden.

4 dagen geleden
Nederland gaf meer uit aan middelen tegen diabetes

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaf vorig jaar ruim 350 miljoen euro uit aan middelen voor mensen met diabetes. Dat is 19 procent meer dan een jaar eerder. De kosten stegen harder dan het aantal gebruikers. Vorig jaar kregen bijna 960.000 mensen een diabetesmiddel, bijna 6 procent meer dan in 2022.

6 dagen geleden
Uitbraak MRSA-bacterie op baby-afdeling ziekenhuis Almere

ALMERE (ANP) - Het Flevoziekenhuis in Almere neemt voorlopig geen pasgeboren baby's op. De afdeling neonatologie kampt met een uitbraak van de MRSA-bacteria. Die veroorzaakt over het algemeen geen klachten, maar kan wel gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakkere weerstand.

6 dagen geleden
Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt 136 miljoen in Haarlemse locatie

HAARLEM (ANP) - Geneesmiddelenbedrijf MSD steekt de komende twee jaar 136 miljoen euro in zijn vestigingen in Haarlem. Het geld gaat onder andere naar de faciliteit waar een groot aantal medicijnen op verschillende manieren kunnen worden verpakt. Ook investeert MSD in de vaccinproductie in de Noord-Hollandse stad.

6 dagen geleden