Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe besmettingen lijkt af te nemen

Aantal nieuwe besmettingen lijkt af te nemen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt wat af te nemen. Het RIVM meldde donderdag 10.280 positieve coronatests in het afgelopen etmaal. Dit is echter is inclusief de aantallen die woensdag ontbraken door een technische storing. Hoeveel dit er precies waren is onbekend.

Woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 8118 positieve tests. Dit cijfer was lager door een ict-storing, waardoor de gegevens niet compleet waren. Het gemiddeld aantal besmettingen van woensdag en donderdag komt uit op 9200. In de drie voorgaande dagen meldde het RIVM iets meer dan 10.000 besmettingen.

Het aantal sterfgevallen kwam afgelopen etmaal uit op 62. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 54 sterfgevallen gemeld.

In de afgelopen zeven dagen zijn in Nederland in totaal bijna 68.000 positieve tests geregistreerd. Over de week ervoor meldde het RIVM ruim 58.000 nieuwe gevallen. Dat betekent dat er sinds het begin van de uitbraak meer dan 330.000 mensen in Nederland positief zijn getest.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond registreerde 1159 positieve tests. Utrecht noteerde 1079 gevallen, gevolgd door Midden- en West-Brabant (827). Regio Haaglanden telde 805 nieuwe besmettingen en Brabant-Zuidoost 752.

8 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

AadRolloos 1 maand geleden
Hoe kan het zijn dat de fabrikant van de PCR test zelf zegd dat het niet klopt ?????????? hoe kan het zijn dat de aantallen van woensdag niet te achterhalen zijn. Hoe kan het zijn dat het RIVM, dan toch getallen doorgeeft boven de 11000 nu er klopt totaal geen moer van. Weet je, als het daalt dan hebben Rutte en de Jonge dat gedaan, als het stijgt hebben de mensen zich nergens aan gehouden, politiek spel
K. Nuks 1 maand geleden
Nou, nou, het aantal besmettingen neemt af. Getest met de PCR-tst die voor geen meter te vertrouwen is voor dat doel (uitspraak van de fabrikant zelf nota bene). Tot 80% valse positieven. Zouden we zeggen 50% valse positieven, dan zouden we hooguit op de helft van die 10.000 komen; 5.000. En klopt die 80% valse positieven inderdaad, 2.000. Wie nog gelooft in overheidscommuncatie is crimineel naïef. Rutte en zijn handlangers werden tot maart op letterlijk elke beleidskwestie aangevallen en inhoudelijk de oren gewassen. Maar sinds de komst van corona zijn het allemaal integere superwijzen geworden waarvan alles wat ze zeggen kritiekloos voor waar wordt aangenomen. Raar is dat.
V.v.C. 1 maand geleden
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland
V.v.C. 1 maand geleden
https://youtu.be/J8GdkMYtmfc
pwverhelst 1 maand geleden
Och, och, u blijft alle serieuze nieuwsmedia betichten van onwaarheden U gelooft dus ook niet dat er vandaag in België 6000 mensen in de ziekenhuizen liggen met corona. Er liggen 1000 mensen met civid op de IC' s. De artsen zijn bijna ten einde raad. U kijkt vermoedelijk nooit naar het journaal op de VRT. Maar goed, dat is uw goed recht. Blijft u maar ontkennen, mij best. Prettige avond nog
V.v.C. 1 maand geleden
pwverhelst: De staatsomroepen verspreiden veel halve waarheden, ze worden evenals de mainstreammedia steeds ongeloofwaardige informatiebronnen. Allemaal gedicteerd en gecontroleerd nieuws.
pwverhelst 1 maand geleden
Ik zou u adviseren eens te kijken (hoewel ik sterk betwijfel of u dat wilt doen) naar de video op de Nos App van gisteravond 0m 21.39 waarin de Belgische minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke op de VRT vertelde over zij bezoek aan de IC afdeling van een ziekenhuis in Luik
GebakkenBanaan 1 maand geleden
It's not about a virus, it's about control.

Meer uit Gezond

Opnieuw minder coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag verder gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1606 coronapatiënten. Dat zijn er 77 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

21 uur geleden
Coronavaccin Pfizer en BioNTech vijf dagen goed in koelkast

MAINZ (ANP) - De opslag van het coronavaccin van Pfizer en BioNTech bij zeer lage temperaturen is alleen nodig als het middel langdurig bewaard moet worden. Na de levering aan locaties voor inenting kan het vaccin vijf dagen in een gewone koelkast worden bewaard op 2 tot 8 graden Celsius. Dat meldde BioNTech tijdens een persconferentie naar aanleiding van de noodgoedkeuring door de Britse toezichthouder.

21 uur geleden
De Jonge over vaccinatieplan: snap zorgen, maar het is haalbaar

DEN HAAG (ANP) - Coronaminister Hugo de Jonge snapt dat zorgpartijen en vakbonden bezorgd zijn over zijn plan om in de eerste week van januari te beginnen met vaccineren. Maar hij blijft erbij dat die planning haalbaar is. Omdat een aantal dingen nog onzeker zijn, zullen uitvoerende instanties verschillende scenario's moeten hebben voor het begin van de vaccinatiecampagne, aldus De Jonge.

21 uur geleden
RIVM meldt fors meer positieve tests, aantal blijft schommelen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft flink schommelen. De afgelopen 24 uur zijn beduidend meer positieve coronatesten geregistreerd dan een dag eerder. Tussen dinsdag- en woensdagochtend heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4942 meldingen gekregen. Een dag eerder noteerde het instituut 4063 besmettingen en dat waren er juist weer fors minder dan maandag.

22 uur geleden
RIVM zwijgt over vaccinatieprogramma

BILTHOVEN (ANP) - Er is nog vrijwel niets bekend over de uitvoering van het programma om mensen te vaccineren tegen Covid-19, terwijl begin januari volgens de planning van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de eerste mensen ingeënt zouden moeten worden. "Er is nog niks te melden, we zitten nog middenin de voorbereidingen. Als er inhoudelijk iets meer te melden valt, maken we dat bekend", zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
'Verschuiven borstkankeronderzoek leidt tot meer doden'

DEN HAAG (ANP) - Borstkankervereniging en KWF vinden het een slecht plan om het bevolkingsonderzoek borstkanker tot nader order te verschuiven van eens in de twee jaar naar eens in de drie jaar. Dit heeft volgens hen tot gevolg dat er meer vrouwen aan borstkanker zullen overlijden. De gezondheidsorganisaties roepen staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) op om het besluit te heroverwegen.

1 dag geleden
Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en de Duitse biotechnoloog BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin wordt vanaf volgende week beschikbaar.

1 dag geleden