Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aantal nieuwe besmettingen in Duitsland overstijgt de tweeduizend

Aantal nieuwe besmettingen in Duitsland overstijgt de tweeduizend

BERLIJN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen dat tijdens het laatste etmaal in Duitsland is vastgesteld, is verder gestegen tot boven de tweeduizend. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het RIVM, meldde donderdag vroeg in de ochtend dat er nog eens 2194 gevallen zijn geregistreerd.

Daarmee zet de stijging van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen door, zij het in een iets lager tempo dan in de voorgaande dagen. Woensdag werden er 1901 nieuwe besmettingen gemeld, dinsdag 1407 en maandag 927.

Drie personen overleden in de afgelopen 24 uur aan de gevolgen van Covid-19. Dat brengt het totale dodental in Duitsland op 9371. Het totale aantal besmettingen in de Bondsrepubliek staat sinds donderdag op 265.857.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Spanje meldt ruim 30.000 nieuwe coronabesmettingen sinds vrijdag

MADRID (ANP/RTR) - Spanje heeft sinds vrijdag 31.428 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde maandag dat nu in totaal 671.468 mensen in het land het virus hebben opgelopen. Ruim 30.000 patiënten zijn bezweken aan Covid-19.

2 uur geleden
Koning Filip weigert ontslag informateurs

BRUSSEL (ANP) - Koning Filip heeft het ontslag van de Belgische informateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau geweigerd. Het tweetal moet doorwerken aan de vorming van een federale regering en uiterlijk woensdag verslag uitbrengen, meldt het paleis. De koning wil dat alle betrokken partijen "zo spoedig mogelijk het vertrouwen herstellen".

2 uur geleden
Opnieuw meer dan 4000 nieuwe coronagevallen in VK

LONDEN (ANP/RTR) - De gezondheidsautoriteiten hebben in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen 24 uur 4368 nieuwe coronagevallen geregistreerd, ruim 450 meer dan zondag. Het aantal infecties stijgt de laatste tijd verontrustend en komt inmiddels overeen met de cijfers van begin mei, toen de epidemie net over haar hoogtepunt leek in het land.

2 uur geleden
Bond-schurk Michael Lonsdale (Moonraker) overleden

PARIJS (ANP/AFP) - De Frans-Britse acteur Michael Lonsdale is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent maandag bekendgemaakt. Lonsdale werd geboren in Parijs als zoon van een Franse moeder en Britse vader en werd tweetalig opgevoed. Hij speelde vanaf 1956 in meer dan 180 films en was daarnaast ook actief in het theater.

4 uur geleden
Prognose Italië: Rechts blok Salvini wint, maar niet in Toscane

ROME (ANP/RTR/DPA) - Het rechtse blok van Lega-leider Matteo Salvini heeft bij lokale verkiezingen in Italië volgens de eerste prognoses in een aantal regio's gewonnen, maar waarschijnlijk niet in Toscane. Daar regeert centrum-links al 50 jaar en dat blijft zo. In de exitpolls staat de sociaaldemocratische kandidaat 3 procentpunt voor.

4 uur geleden
EU nog altijd oneens over sancties Wit-Rusland

BRUSSEL (ANP) - De lidstaten van de Europese Unie zijn er ook maandag niet in geslaagd het eens te worden over sancties voor Wit-Rusland. De regeringsleiders en staatshoofden moeten zich er later deze week over buigen, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. "Geen mooie dag voor de EU", constateert een "teleurgestelde" minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken).

5 uur geleden
EU straft voor het eerst schenders wapenembargo Libië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt voor het eerst sancties op aan schenders van het wapenembargo voor Libië. Het gaat om een Turkse en om een Jordaanse vrachtrederij en een Kazachstaanse vliegmaatschappij. Daarnaast worden twee Libiërs bestraft voor het schenden van de mensenrechten.

6 uur geleden